Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Веган-альтанка Logovo Hooligana знаходиться за адресою Новопечерський провулок, 7. Тут, у будівлі колишнього автотранспортного підприємства (АТП), готують ланчі столичні активісти веганського руху Vegano Hooligano. Альтанка з симпатичним столиком, яку власники назвали Логовом, знаходиться посеред колишньої промзони, яку зараз орендують під офіси та склади декілька компаній. Сюди краще діставатись велосипедом, але і пішки теж можна, якщо полюбляєте ходити незнайомими дорогами.

DSC_0181

Колишнє автортранспортне підприємство нагадує невеликий автомузей – тут можна побачити старі вантажівки, напівзруйновану прохідну та будівлі з бетонних блоків. Цей величезний простір знаходиться біля підніжжя Печерських пагорбів майже у центрі міста, і, відтак, має зручне положення для компаній, які займаються доставкою. Серед них і Vegano Hooligano. Вибір місця ніби розкриває суть їхнього активізму – веганська корисна їжа оздоровлює тіло, а діяльність у колишній промзоні ревіталізує простір. На всі ці теми ми поспілкувались з шеф-поваром закладу Вовою Євлахом.

DSC_0175Володимир Євлах
Шеф-кухар

Як називається ваш простір і яка у нього концепція?

Саме ця альтанка називається Logovo Hooligana. Простір розрахований на всіх, хто зацікавився саме нашою діяльністю або веганською їжею взагалі, а також просто хоче відпочити.
Тут ми плануємо проводити майстер-класи, лекції, зустрічі, кінопокази та інші цікаві заходи. На відкритті Логова було близько сотні людей, і всі були задоволені, тож такі от камерні активності тут можна проводити, як тільки у когось з’явиться відповідна ініціатива.

DSC_0186

Чи плануєте ви анонсувати заходи?

У нас є сторінки в соцмережах та веб-сайт, на яких ми анонсуємо наші події. Наприклад, коли ми відкрили цей простір, 1 серпня, до нас завітало близько сотні людей. Ми запросили ді-джеїв та велокав’ярню. Був великий ажіотаж. Ми приготували безкоштовні снеки, а для тих, хто хотів серйозно поїсти, продавали сендвічі.

Тобто Logovo Hooligana – це фактично кафе? Бо ми знаємо вас, як доставку. Чи потрібно вас попереджувати заздалегідь перед тим, як завітати на ланч, скажімо?

В принципі вже ні, бо кухня знаходиться зовсім поруч, але це бажано роботи. Щоб все працювало і місце було не зайнято якоюсь подією. Тут немає десяти столиків для десяти компаній, є лише один, але великий. Коли ми робили цей простір, то розраховували на те, що наші друзі і друзі наших друзів будуть приходити не просто поїсти, а й поспілкуватись, познайомитись між собою.
Поряд ми плануємо зробити велопарковку. Ну і коли не буде вистачати цього місця, звичайно, розширимо його. Але треба брати до уваги, що це тільки літньо-осінньо-весінній простір “до першого снігу”. Сподіваюся до зими ми щось вигадаємо, наприклад, орендуємо поруч ще приміщення і зробимо тепле кафе.

DSC_0190

А який у вас графік роботи?

На сайті написано, що ми працюємо з 9 ранку до 10 вечора. Власне, так і є. Якщо комусь захочеться приїхати до нас раніше або пізніше, то краще про це попередньо домовитись.

Яка аудиторія у цього простору?

Якщо чесно, то саме веганів в Києві мало, як я помітив. Частіше за все сюди приходять хіпстери, але не тільки вони. Звісно, що в основному це молодь. Тобто ви у нас не побачите бабусю з дідусем, які прийшли поїсти наших веганських страв.

DSC_0158

Ви сказали, що це промзона. Як ви контактуєте з працівниками і чи замовляють вони у вас їжу?

Звичайно, що цей простір вже не функціонує, як промислова зона – зараз тут все здається під офіси, склади. Поряд з нами тут офіс “Нової пошти”. Всередині колишнього АТП – парковка для автівок. А не працює тут нічого з часів розпаду Радянського Союзу.
Але поряд є перукарня, працівникі якої ми годуємо. Була ще одна компанія з 8 людей, для яких ми готували. Але потім вони придбали для свого приміщення кухонні пристрої і перестали у нас замовляти, вирішили що їм так виходить дешевше.

DSC_0178

Їжу у альтанці треба замовляти заздалегідь?

Ні у нас для цього простору існує спеціальне меню, страви з якого ми швидко приготуємо. Може трапитися, що якась позиція з меню відсутня з певних причин, але таке буває рідко. До стравопису входять сирники, мафіни, овочевий салат, салат “Ситий веган” зі смаженим тофу на грилі, овочами, соусом та грінками, суп гаспачо. Меню ми надрукуємо найближчим часом.
Меню для Логова відрізняється від звичайного. Головна мета, аби усе було свіже. Крім того існує окреме меню ланчів для доставки, воно – кожен день нове. Є кулінарія. Тут можна замовити хумус, фалафель, лобіо, крем-сир з тофу, крем-сир з кеш’ю, круасани та інше.

Слідкуйте за оновленнями на сайті та у соцмережах, щоб дізнаватись про нові цікаві заходи та події у Logovo Hooligana.

[metaslider id=899]

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button