Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

А “Хмарочос” зробив невелику екскурсію Києвом за допомогою нового застосунку.

Нещодавно у AppStore та Google Play з’явився новий мобільний аудіогід українського виробництва Guide4me. За допомогою нього кожен може завантажувати у свій смартфон на Android або iOS туристичні гіди для різних міст світу. Більше того, кожен може їх створювати та продавати через Guide4me. Для цього потрібно розробити власний маршут, зробити для нього контент (фото, аудіо, текст) а потім завантажити у вигляді нового гіду, який зможе купити будь-який користувач.

[metaslider id=1992]

piasetsky
Андрій Пясецький
Product Manager Guide4Me

«Ми почали робити Guide4me півтора роки тому. Команда налічує трохи більше 20 людей, які не збирались усі разом ніколи. Програмісти, наприклад, живуть по всьому світу та часто переїжджають з місця на місце. Тому робили застосунок також і для себе».

 

Ми завантажили київський туристичний маршрут, якій налічує 20 точок (тут вони називаються points of interest, тобто цікаві місця) та вирішили затестити Guide4me “в полі”, пройшовши частину шляху самостійно.

Приїхавши до станції метро “Палац Спорту” ми ввімкнули застосунок і обрали найближчу до нас точку – “Будинок вдови, що плаче”, що біля Адміністрації Президента. За 20 метрів до того, як ми підійшли до будівлі, автоматично ввімкнувся аудіогід, який почав розповідати про історію та сучасний стан об’єкту. Найкраще під’єднати до телефону навушники, щоб було зручніше слухати, і не пропустити початок “лекції”. Це те, що розробники Guide4me називають “магією” – застосунок сам робить те, що потрібно.  Поки приємний голос, схожий на озвучку у грі Civilization IV, чудовою англійською розповідає про місце, можна переглянути фотографії будівлі та мапу, щоб знати, куди йти далі.

[metaslider id=1995]

Дослухавши фрагмент, і зорієнтувавшись у мапі, можна рушати далі, до наступного об’єкту. Щойно ви підійдете до нього, наступний аудіофрагмент увімкнеться автоматично. І так, поки ви не обійдете весь маршрут (менш ймовірно), або поки у вас не почнуть боліти ноги від прогулянки київськими пагорбами (більш ймовірно).

В цілому, Guide4me справляє позитивне враження та має багато перспектив, особливо, враховуючи можливість завантажувати свої маршрути кожному бажаючому. Поки що помітні деякі проблеми зі швидкістю роботи, але певні, що розробники будуть вдосконалювати програму, тож недоліки мають бути усунені найближчим часом. У київському маршруті поки що немає ані початку, ані кінця, тому починати можна, в принципі, з будь-якої точки. Але розробники обіцяли дотати початок та кінець гіду у наступному релізі Guide4me.

piasetsky
Андрій Пясецький

Product Manager Guide4Me

«У найближчих планах у нас довести застосунки “до стану магії”. Зараз на платформі є вже гіди по більш ніж 80 містах світу, але це крапля в морі. Ми активно працюємо над залученням місцевих громад в різних містах до створення власних гідів. Наш директор, наприклад, вже майже закінчив робити гід по рідному Малину. Ну і, звичайно ж, нам треба більше слухати користувачів, намагатися давати їм потрібний функціонал і прибирати непотрібний. Загалом, попереду у нас багато роботи».

Available_on_the_App_Store_0   download

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23262 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button