Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Шостий концерт вокального циклу “Архітектура голосу” відбудеться у суботу, 7 лютого, у приміщенні Національного Науково-природничого музею НАН України.

Цикл “Архітектура голоси” – це спроба дослідити вокальні практики в міському просторі. До травня 2015-го року концерти відбуватимуться щомісяця, щоразу в іншому місці – часто прямо не призначеному для виконання музики. У програмі – твори двох десятків композиторів у виконанні відомих солістів та колективів.

Філ Мінтон – один з найвідоміших вокалістів-імпровізаторів світу, піонер розширених технік співу. Композитор, “лінгвоартіст” і трубач, Минтон співпрацював з величезною кількістю знакових джазових музикантів – Ф. Фріто, Р. Тернером, П. Брьотцманом, Г. Крістман, Д. Льюїсом, М.Вестбруком та ін. Вперше про емоційність його музики заговорили після того, як він виконав цикл пісень за мотивами “Поминок за Фіннеганом” Джойса, але не менш інтенсивні і його безсловесні, звуконаслідувальні треки. Не дарма майстер-класи Мінтон, які він з деяких пір дає всім бажаючим, називаються «Дикий хор».

10959326_594196807377389_7924265485738755198_n

Його остання спільна робота – дует з американською вокалісткою Одрі Чен, разом вони виступають більше п’яти років, зробили кілька помітних записів. Одрі не менше відома як віолончелістка і виконавиця електронної музики, в такій якості готує зараз проект з одним з провідних камерних колективів світу – Kronos Quartet. Сольну програму представляла на своєму першому виступі в Києві в рамках Фестивалю нової музики, а в дуеті з Мінтоном виступить у Києві вперше.

Блог проекту.

Facebook-івент.


Місце: Національний науково-природничий музей

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 15

Дата: 7 лютого

Час: 19:00

Вартість: 150-200 грн


Фото: flickr-юзер Andy Newcombe

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button