Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До такого результату дійшла експертна комісія проекту Kiev Fashion Park.

Результати голосування, критика громадськості, а також думки експертів, говорять про те, що відповідного проекту для цієї локації немає. Тому Kiev Fashion Park спільно з Меценатом проекту ухвалили рішення не втручатися у міське середовище на цій локації.

Раніше «Хмарочос» писав про роботи учасників цього конкурсу.

Нижче можна ознайомитись, як голосували члени експертної ради:

Kiev Fashion Park

markman
Петро Маркман

архітектор

«На моє переконання ваша діяльність у цьому напрямку завдає більше відчутної шкоди, ніж користі: вільно чи мимоволі заохочувані вами проекти є не тільки недоречними, зважаючи на їх низький рівень (що закономірно), а й через їх абсолютну несвоєчасність. Я маю на увазі загальний катастрофічний стан міського середовища.
Вважайте це виразом моєї принципової позиції».

roitburd
Олександр Ройтбурд
художник

«Майданчик має занадто велике значення для установки чергового пластичного жарту. Це не рекреаційна зона, а місце, яке проглядається з дороги і відкриває бульвар простір, де більш доречним є дорослий пам’ятник комусь із знакових персонажів історії або культури. Існує порядок встановлення пам’ятників. Таку установку можна ініціювати, зібравши для обговорення культурологів, істориків, архітекторів, скульпторів і звернувшись до Київради.
Займати вказану майданчик садово-парковою пластикою вважаю неправильним».

nikitina
Юлія Нікітіна

громадська активістка

«Я думаю, що жоден з проектів не відповідає місцю і соціальному запиту киян у повній мірі. Пропоную відкласти реалізацію проекту та провести новий конкурс з уточнененим завданням – абсолютно не факт, що на цьому перехресті потрібна саме скульптура, можливо мова повинна йти про те, щоб інвестор допоміг упорядкувати сам бульвар, взяв участь у постійному догляді за ним. Я думаю, за по-справжньому зелений і красивий бульвар кияни будуть в поточній ситуації вдячні інвестору і проекту Kiev Fashion Park набагато більше, ніж за скульптуру. Подивіться на “пейзажних котиків” – крім скульптури, там присутня щоденна робота садівників “ландшафтна ініціатива”, завдяки чому шматочок Пейзажної алеї виглядає як шматочок Європи. Я б порадила і проекту і інвестору рухатися саме в цьому напрямку».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button