Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Містечко Ройтлінг з населенням 112 000 жителів, що знаходиться на півдні Німеччини, відоме своїми піснями. Ще у далекому 1848 році тут пройшов перший Пісенний конкурс Хорів, який зібрав 2200 учасників. Не дивно, що в такій творчій атмосфері виник найстаріший у країні театр під відкритим небом. Союз працівників освіти 1928 року почав ставити постанови під відкритим небом, потім була війна,  повне зруйнування будівель, закриття та розпуск театру.  1946 театр знову запрацював, цього разу вже надовго.

Місце: Ройтлінг, Німеччина

Об’єкт: Театр під відкритим небом

Особливість: Інтеграція в природне лісове середовище.

Бюджет: 1,1 млн євро

Театр під відкритим небом протягом більше ніж 50 років приймає щорічний фестиваль театрального мистецтва. Коли кількість відвідувачів фестивалю перевищила 10 000 осіб, вирішили побудувати новий зал. Проектування здійснювалося компанією 4a Architekten GmbH. Основна мета – інтегрувати новий театр у ліс, зробити зал та природу єдиним середовищем: екологічним, і таким, що відповідає сучасності. Важливо, що ліс Васенвальд завжди був головним місцем відпочинку містян, і новий зал мав тільки підкреслити дух місця, в жодному разі не виглядати чужорідним предметом на фоні вікових дерев, до того ж, мав вписуватися в рельєф, при цьому залишатися функціональним та не перевищувати бюджет.

1003 сидячих місць для глядачів розташовані під унікальним дахом, що немає ніяких підтримуючих елементів у залі. Дах  забезпечує комфорт глядачам за будь-якої погоди. Сцена повністю відкрита, оточена лісовими природними декораціями з будиночками-гримерними. З будь-якого місця гарно видно сцену.

Дизайн залу поєднаний з навколишнім середовищем не тільки відкритою сценою, але і використанням масиву деревини в оздобленні. Стіни підлога та стеля перетікають один в одного. Між ними стираються межі. Освітлення вмонтоване у стелю, великі лінійні економні лампи додають динаміки та сучасності, особливого світлового ефекту.

Сцена має потужне освітлювальне обладнання, яке сховано між стелею глядацького залу та дахом театру у спеціальній ніші. Яскраве світлове шоу під час вистав набуло окремої популярності. 

З боку кас театр також виглядає органічно, оливково-зелене екологічне покриття з лінійними візерунками нагадує сплетіння гілок, гра світла і тіні від дерев, легкий відбиток неба – складається враження, що споруда була тут завжди. Просторі входи до театру пристосовані для використання людьми з обмеженими можливостями. Входи до глядацької зали виконані з бетону. Вони повністю відповідають сучасним архітектурним тенденціям та вимогам сталого будівництва.

Простір між касами та глядацькою залою використовується для різних активностей, перформансів та просто для спілкування.

Щорічно з червня по серпень проходить фестиваль театрального мистецтва. Останніми роками кількість відвідувачів зросла до 20 000 осіб за сезон.

Інфраструктура зеленого театру нараховує буфет, гримерні, місця для прокату костюмів, складські приміщення, офіси, туалети та майстерні, великий безкоштовний паркінг. Постійно дпрацює прокат театральних костюмів, масок, а також студії з театрального мистецтва, в тому числі і для дітей. Влітку проводяться безкоштовні екскурсії для всіх бажаючих за куліси театру. Окрім того, поруч розташовані тенісні корти, гестхаус, ресторан та, звичайно, ліс. Доїхати можна автобусом, або на власному авто. За 150 років Драматичний гурток перетворився у центр театрального мистецтва регіону, місце для відпочинку людей різного віку та привабливий туристичний центр.

У 2008 році Споруда Зеленого театру здобула дві архітектурні нагороди. У 2013 відсвяткували стоп’ятдесятиріччя театру. У 2015 Організатори сподіваються прийняти 30000 глядачів. 

За словами творчого директора театру, Райнера Курце, зелений театр завжди був сучасним та давав людям те, що їм потрібно саме зараз. Від можливості поспілкуватись та поспівати у далекому 1863, до творчого самовираження, чистої творчості та пристрасті зараз. Театр онлайн, музичні постанови, сучасні театральні прийоми, дитячий театр, складні хореографічні постанови – все це можна побачити на сцені Ройтлінгсьго театру під відкритим небом. Але насамперед, це місце призначене для містян, для творчого самовираження кожного окремого жителя та всіх разом.

 

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23270 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button