Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У квітні у Києві відбудеться другий фестиваль ретро техніки Old Car Fest. Перший — пройшов влітку, у ньому взяли участь близько 200 учасників. Цього разу їхня кількість збільшиться до 300. Вже надійшли заявки з Білорусі, Італії, Польщі, Німеччини та Франції.

Глядачі побачать ретро автівки, вінтажні велосипеди, мотоцикли та побутову техніку 20-х—80-х років. Буде виставка еволюції вітчизняних автомобілів (ЗАЗ, ГАЗ, Жигулі, Москвич тощо), експозиція заводів СРСР та  пам’яті пожежників Чорнобиля. Заплановано концерт колективів транспортного коледжу Києва, мототріал та автослалом.

Власники ретро авто, скутерів та мотоциклів можуть взяти участь у виставці, безкоштовно зареєструвавшись тут. Автівки можуть перебувати у будь-якому технічному стані, але для кожного транспортного засобу — свої критерії. Наприклад, вітчизняні авто мають бути не молодші 1985 року, а мотоцикли – 1990 року.

Нижче зазначені деякі з учасників.

[metaslider id=6665]

Павло Лозовенко

співорганізатор Old Car Fest, учасник Old Car Service

«Фестиваль у своїй основі несе ідею об’єднання людей, які захоплюються ретро технікою. Місце, де можуть зустрітися і поспілкуватися колеги по хобі, маститі майстри, колекціонери і початківці та студенти. Відвідувачі фестивалю мають унікальну можливість доторкнутися до часточки історії.
Вважаю, що такий фестиваль просто необхідний. Наприклад, у сусідній Польщі відбуваються сотні ретро заходів на рік. В Україні ж не набереться і десятка. Хоча людей, що цікавляться ретро технікою, дуже багато, просто необхідно дати їм можливість показати своїх улюбленців, відзначити найкращі екземпляри. Це ж прямий стимул продовжувати займатися улюбленою справою. Крім того, це відмінний шанс зацікавити молодь, привити любов до історії».


Місце: Державний музей авіації

Адреса: вул. Медова, 1(навпроти «Пузатої хати»)

Дата: 24-26 квітня

Час: Інформація уточнюється

Вартість: Інформація уточнюється. У минулому році – 30 грн


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button