Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Львів’янин Дем’ян Данилюк, який опікується багатьма міськими проектами у місті Лева, написав у своєму блозі пост про те, як мають бути організовані літні тераси кафе й ресторанів.

Блогер не полінився і знайшов 54 приклади вдалих рішень організації столиків на верандах та вулицях міста.

03jssf4

Як і багатьох, його обурюють засклені веранди ресторанів, які, фактично, крадуть у міста й мешканців частину пішохідної зони вулиці. Натомість пропонується робити літні тераси просто у вигляді столів і стільців, максимум огороджених кількома клумбами, або взагалі не відділених нічим від решти тротуару.

«Літні майданчики закладів харчування це добре, але коли не занадто. Що таке занадто ви могли побачити на головному фото цього допису. Це не нормально! Це рейдерство. Це неповага. До всього. До людей, мешканців. До архітектури. До громадського простору. До вимог. До інших підприємців».

У Львові наразі проводять моніторинг стану літніх терас в центрі міста, який можна подивитись онлайн на Гугл-картах.

А ось деякі вдалі приклади організації майданчиків для своїх кафе, пабів та ресторанів влітку. Більше можна знайти у блозі Дем’яна.

5EmgSEC Oxw8zgE DDtUoTc 47n58ir TjYnbgi

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button