Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Настав час, коли київські заклади облаштовують свої тераси. Часто вони займають більшу частину тротуарів, заважаючи пішоходам, або відгороджені дешевими матеріалами, які аж ніяк не вписуються у зовнішінй вигляд вулиці.

«Хмарочос» зробив підбірку вдалих, на наш погляд, київських терас і на їхньому прикладі хоче показати розумні та практичні рішення для кафе та ресторанів.

Тераси ми обирали за наступними критеріями: на тротуарах має залишатися достатньо місця для вільного пересування пішоходів (згідно з законодавством це 1,5 м, але цього вистачає для невеликого потоку людей); тераси мають бути мобільними — облаштовуватися вранці та прибиратися надвечір; вони мають бути виготовлені з мінімуму штучних матеріалів, які псують облік міста (пластик, кольорова клейонка, т.д);  в жодному разі це не має бути добудована споруда на першому поверсі. Список не претендує на вичерпність, але показує загальноприйнятні приклади нормально облаштованих літніх майданчиків.

Living room cafe

вул. Спаська, 6

DSC_0267

Заклад відкрив сирієць Бассель 2,5 роки тому. Тут можна скуштувати східну кухню, наприклад,  хумус чи домашні ковбаски зі спеціями. Кафе вирізняється дружньою атмосферою, часто вечорами тут грає жива музика у виконанні київських та іноземних гуртів.

Терасса закладу мобільна, займає небагато місця і зручна як для відвідувачів кафе, так і для пішоходів, які проходять повз.

New York Bagel Cafe

вул. Шота Руставелі, 15

DSC_0217

Заклад спеціалізується на бейглах різних видів і розташований поряд з синагогою, що й не дивно, адже вперше «бейгл» згадується у Кодексі правил єврейської общини Кракова у 1616 році.

Tres Francais

вул. Костьольна, 3

DSC_0206-(1)

Ресторан позиціонується як французький, де можна скуштувати європейську кухню, сири та вино. Тераса розташовано дуже компактно у затишному місці і гармонійно вписується у зовнішній вигляд вулиці Костьольної. Тут відбуваються концерти живої музики.

Très Branché – restaurant à la mode

вул. Лисенка, 4

DSC_0196

Заклад тих самих власників, що і Tres Francais. Тут теж панує французька атмосфера, а у меню представлені блюда французької кухні.

Milk Bar

вул. Шота Руставелі, 16

DSC_0221

У кафе представлений великий вибір американських десертів, які тут готують без додавання барвників та штучних добавок.

Тераса бару знаходиться на підвищенні, але виконана з натуральних матеріалів, залишає багато місця для проходу пішоходів і не створює візуального шуму на вулиці Шота Руставелі.

Druzi Cafe

вул. Андріївський узвіз 2-Д

DSC_0222-(1)

Демократичне кафе, де можна весело провести час та поїсти. Тут є настільні ігри та велопрокат. У меню — страви різних кухонь світу.

Тераса закладу знаходиться у дворі на Андріївському узвозі, а отже не заважає пішоходному транзиту.

One Love espresso bar

вул. Велика Васильківська, 100

DSC_0213

Кав’ярня, розташована на території нового бізнес-центру «Торонто Киев» з видом на костел святого Миколая. Тут можна спробувати каву альтернативних способів приготування, наприклад кемекс чи сифон. По неділях у кав’ярні відбуваються шахові турніри.

Dogs & Tails

вул. Шота Руставелі, 19

DSC_0216

Заклад відкрився нещодавно, оформлений у модному для Києва стилі лофт. Тут можна скуштувати хот-доги різноманітного приготування та алкогольні коктейлі.

Кондитерська Honey

вул. Нижній вал 19/21

DSC_0256

Кондитерська на Подолі пропонує широкий вибір десертів. Терасу облаштували по-європейськи компактно, неподалів встановили велопарковку у формі кондитерського вінчика.

Vagabond cafe

вул. Григорія Сковороди, 7

DSC_0274

На початку роботи у закладі не було цін, і кожен відвідувач міг залишити стільки грошей, скільки вважав за потрібне. Проте нещодавно ціни тут таки ввели. Серед іншого тут можна замовити масала-чай. А студенти та співробітники офісів навколо ходять сюди за щоденним супом.

Фото: Тарас Кайдан

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button