Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23424 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Останні поверхи скандальної забудови у Десятинному провулку вчора почали розбирати. “Хмарочос” нагадує про інші багатоповерхівки в Києві, у яких непогано було б зменшити кількість поверхів.

Розпочалось виконання рішення Київради від 12.02.2015 і початок робіт з демонтажу верхніх поверхів будівлі в Десятинному провулку, 3-5. Після цього буде відпрацьовано документ про взаєморозуміння між міською владою і забудовником, який регламентуватиме про те, що міська влада не матиме претензій до забудовника, бо він виконав рішення Київської міської ради. Після консультацій зі спеціалістами буде визначено термін, протягом якого  забудовник має завершити демонтажні роботи.

721131

Секретар Київської міської ради Олексій Резніков зазначив: «Ми, як міська влада, маємо вишукувати компроміс. Треба показати будівельному бізнесу, що вони можуть прийти і будувати, але лише із дотриманням законів, будівельних норм і містобудівних умов, і тоді ніхто не буде заважати. Але ж якщо вони будуть порушувати закони, то буде знесено і двох, і трьохповерхівки і більше. Це початок. Це перша ластівка. Але цей забудовник сьогодні має шанс показати іншим, що він може дотримуватися правил гри».

Для допомоги депутатам міськради ми згадали ще декілька об’єктів, які будувались з порушенням кількості поверхів у центральних районах міста.

Подол Престиж

podop-prestizh

Ще одна скандальна забудова знаходиться на розі вулиць Нижній Вал та Костянтинівської. Тут забудовник всупереч традиційній невисокій забудові Подолу звів багатоповерхівку. Наразі тривають суди щодо зменшення кількості поверхів будинку, який тепер видно з будь-якої точки історичного району Києва.

Кловський 7а

lkvskiy

Хмарочос на Кловському узовзі неодноразово згадувався міжнародною організацією ЮНЕСКО, як такий, що заважає виду на Києво-Печерську лавру. На відміну від будинків у Десятинном провулку та на Нижньому Валу, він вже почав функціонувати, а отже шансів на зменшення кількості поверхів наразі небагато.

Жилянська, 118

elegant

Будівництво житлової багатоповерхівки на Жилянській почалось з того, що після закладки фундаменту поряд тріснув старий п’ятиповерховий будинок. Мешканців відселили – спочатку тимчасово, а потім надали постійне житло. При цьому забудовник цинічно відмовився компенсувати людям витрати і продовжував будівельні роботи. А пізніше взагалі зніс п’ятиповерхівку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button