Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У столиці презентували онлайн карту ремонту будівель за бюджетні кошти. Антикорупційний Штаб Києва розробив сервіс, де кожен киянин може переглянути, скільки грошей було виділено владою на навчальні заклади, житлові будинки, соціальні установи та медичні заклади. Також можна подивитися, що саме мало б бути відремонтовано, на яку суму та в які строки.

янченко

Галина Янченко
(депутат Київради)

«Цією картою ми фактично зробили роботу КМДА, яка має відігравати провідну роль в інформуванні киян щодо того як і куди витрачаються кошти платників податків. Більше того, важливо збирати інформацію про випадки, коли роботи взагалі не виконувались або здійснювались за завищеною ціною. Це одне із завдань, яким займатиметься Штаб поки КМДА не візьметься, нарешті, за свою роботу».

Натиснувши на об’єкт можна дізнатися його адресу, назву, суму, витрачену на ремонт, дату виконання робіт та їх обсяг. Ця інформація надходить з офіційних відповідей КМДА. Якщо вона, на ваш погляд, є невірною, ви можете повідомити про це, написавши у Фейсбуці, на e-mail або зателефонувавши за номером 068-866-57-78. Усі порушення будуть оскаржені в прокуратурі.

Минулого року за бюджетні кошти планувалося відремонтувати 1393 об’єкти. На деяких з них ремонт був проведений за завищеними цінами або взагалі не проводився. Тому в 2014 році чиновники привласнили 250 млн. грн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button