Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23449 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві презентували проект навігації в метрополітені — «Метро для всіх», який реалізовано у результаті спільної діяльності Київського інвестиційного агентства, USAID і громадської організації «Права людини».

Проект створений для обробки, аналізу та візуалізації даних про доступність київського метро з використанням мобільних додатків, які мають інформувати користувачів про перешкоди на маршруті та полегшити навігацію в підземці. Проект «Місто для всіх» покликаний забезпечити зручну навігацію у метро для усіх верств населення. Наразі сформовано детальні схеми станцій метро, на якій будь-яка людина може побачити, де їй зручніше виходити.

Screen-Shot-2015-06-24-at-9.44.11-AM

На  сайті у розділі «Сервіси», обравши Київ, можна зазначити стартову та фінальну точки вашого маршруту у метро та дізнатися інформацію про кількість сходинок, пандусів, облаштування станцій ліфтами, а також переглянути детальну їх схему.

На сайті презентована карта доступності київського метро.

Команда проекту збирає дані про елементи інфраструктури та географії метрополітену; створює інформаційні сервіси та додатки, які допомагають краще орієнтуватися в метро; готує аналітичні матеріали та займається візуалізацією даних; досліджує досвід метрополітенів світу і розповідає про нього у блозі.

Screen-Shot-2015-06-24-at-11.00.42-AM

Розробники проекту зазначають: «Наразі, особливу увагу ми приділяємо потребам маломобільних груп населення – людей з інвалідністю, батьків з дитячими колясками, літніх людей, пасажирів, які подорожують з габаритною валізою тощо. Незабаром з’являться сервіси і для пересічних користувачів. Ми хочемо, щоб користуватися метро стало зручніше. Для цього потрібно знати, наприклад, який вихід у місто найближчий до пункту призначення, або як туди краще доїхати з важкою валізою. Також, зібрані нами дані можуть використовуватися при обговоренні та прийнятті рішень про поліпшення доступності та навігації в метрополітені.»

Проект запущено у 13 містах у шести країнах світу: Білорусі, Росії, Польщі, Нідерландах, Швейцарії, Великобританії. Відтепер він реалізовуватиметься і в Україні. Вже працює мобільний застосунок для Android та iOS.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button