Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Команда CANactions, яка протягом восьми років проводить міжнародний архітектурний фестиваль, запускає першу в Україні Школу урбаністики. Наразі до неї триває набір.

Мета Школи — підготувати агентів урбаністичних змін, які ініціюватимуть та втілюватимуть новаторські проекти розвитку реальних міських територій.

заставка

Перша Студія Школи стартує 14 вересня 2015 року й триватиме три місяці. Її куруватиме провідний швейцарський урбаніст Урс Томанн. Cтудія буде присвячена динамічному плануванню, вивченню методологій та інструментарію для ґрунтовного дослідження міста, фокуcуватиметься на реальних кейсах і передбачає field trip до Івано-Франківська та розробку концепції його стратегічного розвитку.

Urs-Thomann

Урс Томанн

Провідний швейцарський урбаніст, співзасновник CANactions School for Urban Studies. Спеціалізується на стратегічному територіальному плануванні, інтегрованих транспортних системах, регенерації монофункціональних територій. Основною темою для пана Томанна є зв’язок мобільності з міським розвитком. Має колосальний досвід роботи у приватних швейцарських офісах, які займаються плануванням, а також консультував керівництво Москви (РФ) з питань підготовки генерального плану. З 2012 року пан Томанн курував проект комплексної стратегії міського транспорту та просторового розвитку Вінниці. Його діяльність пов’язана не лише зі стратегічним розвитком, але й культурними змінами у місті.

Взяти участь у Студії запрошуються молоді спеціалісти напрямків урбаністики, архітектури, транспортного планування, економіки, містобудування, культурології, соціології, юриспруденції, а також представники інших спеціальностей, пов’язаних з міською тематикою. Обов’язкова вимога для учасників — вільне володіння англійською мовою.

Навчання у Студії відбуватиметься в міжнародній міждисциплінарній групі до 16 осіб й передбачає постійну комунікацію з урбаністами світового рівня. Випускники Студії отримають нагоду пройти стажування чи працевлаштуватися в українських та іноземних інституціях і компаніях — партнерах CANactions, — які працюють у сфері міського розвитку.

Участь у Студії становить 9 800 грн. Відбір учасників проводитиметься на конкурсній основі за результатами двох етапів — поданих заявок та короткого скайп-інтерв’ю англійською мовою.

Для участі у першому етапі конкурсу необхідно подати:

– CV (має містити контакти, інформацію про освіту, рівень володіння англійською мовою, а також, якщо є, досвід роботи над міськими проектами, участь у соціальних та культурних проектах, воркшопах, семінарах, освітніх програмах тощо);

– Мотиваційний лист (інформація, чому аплікант хоче стати учасником Студії#1, які завдання та цілі ставить перед собою і яким бачить продовження власної професійної діяльності після закінчення Студії);

-Портфоліо (має містити приклади дизайну, архітектурних та урбаністичних проектів, витяги з письмових звітів, публікацій, досліджень та аналітичних робіт та ін. Портфоліо може містити до 5-и проектів загальним обсягом до 10 сторінок, подане у PDF-форматі розміром не більше 20 MB. Кожен проект слід підписати, вказавши назву, рік, коротке пояснення, вашу в ньому роль та об’єм виконаних робіт;

-Скан-копію паспорта;

-Скан-копію диплому про вищу освіту (як мінімум ступінь бакалавра).

Усі документи необхідно надіслати до другого серпня 2015 року на пошту [email protected] не пізніше, ніж 23:59 за київським часом.

Експертна Рада:

Theo Hauben  Hauben Architecture and Urbanism / Нідерланди

Haris Piplas Urban-Think Tank Chair  / ETH Zurich / Швейцарія

Martino Tattara DOGMA /  ETH Studio Basel  / Бельгія

Світлана Бочарова PBN Hill+Knowlton Strategies / Україна

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button