Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23398 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Житловий будинок «Подол Престиж» за адресою Нижній Вал 27-29 непокоїть подолян та мешканців Києва вже не перший рік. Будівництво велетня майже завершено, але місцеві активісти хочуть притягти забудовників до відповідальності.

А притягати є за що. Забудовник, фактично, збрехав киянам, так як збільшив кількість поверхів у будинку після того, як оригінальний проект був погоджений на громадських слуханнях. Замість запроектованих шести поверхів будинок зараз має чотирнадять. І це у частині історичного Подолу, де такі багатоповерхівки в принципі заборонені.

11948052_865259146884149_580952633_n

 

Оригінальний проект, затверджений
на громадських слуханнях

Зараз представники ГО «Старий Поділ» та ВГО «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» збирають підписи за зменшення кількості поверхів у будівлі у відповідності до чинного законодавства. Активісти стверджують, що нова будівля небезпочно нависає прямо над входом до станції метро і руйнує навколишню забудову та інфраструктурні об’єкти. Крім того, вона порушує архітектурний ансамбль старого Подолу і псує його панораму.

11911582_865265706883493_1966438538_n

 

Реалізований проект

Щоб поставити свій підпис за зменшення кількості поверхів, потрібно підійти до одного з двох наметів, встановлених активістами.

Один знаходиться у сквері біля кінотеатру «Жовтень». Інший – безпосередньо навпроти будівлі.

zhovten-val

Нагадаємо, що «Подол-Престиж» став однією з найпопулярніших відповідей на питання «Що б ви охоче знесли у Києві?»?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button