Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23270 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні, 22 вересня, відбулося чергове засідання постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування. Першим питанням порядку денного стало обговорення проекту рішення щодо зменшення кількості поверхів будинку за адресою вул. Нижній Вал 27-29, відомого також, як «Монстр на Подолі».

11911582_865265706883493_1966438538_n (1)

Питання внесено головою комісії вже на засіданні, де були присутні активісти Подільського району, та голова районної держадміністрації. Майже усі депутати, які були присутні на засіданні постійної комісії, висловились за приведення будинку до належного стану. Як відомо, був затверджений на громадських слуханнях проект 6-поверхової будівлі житлового комплексу «Подол Престиж» висотою 27 метрів. А замість нього збудували 40-метрову споруду, яка має 12 поверхів.

11948052_865259146884149_580952633_n (1)

На засіданні також був присутній юрист інвесторів, який закликав депутатів не чинити тиск на судочинство і не ухвалювати проект рішення, що передбачає зменшити кількість поверхів до дозволених восьми, а в разі невиконання забудовником рішення протягом одного місяця – розірвати договір оренди. Розгляд судової справи у суді першої інстанції щодо цього об’єкту вже триває 9 місяців.

В кінці обговорення проекту рішення виступив інвестор забудови, який виявився громадянином Італії та США. Він говорив від імені себе та інших інвесторів, які вклали гроші у проект будинку. Основним його аргументом було те, що у країні часто змінюється політична ситуація і він, як людина, що інвестує гроші, опиняється незахищеною з боку міської влади. Інвестор також наполягав, що всі його документи в повному порядку і він має всі необхідні дозволи на будівництво. У якості аргументу він також наводив зведення готелю Fairmont у районі Поштової площі, який теж ніби-то перевищує містобудівні норми на Подолі.

Врешті-решт депутати, які входять до постійної комісії, проголосували за проект рішення. Таким чином, щоб рішення набуло чинності, за нього ще мають проголосувати на засіданні Київради. Проект рішення майже аналогічний тому, який ухвалили щодо зменшення кількості поверхів будинку за адресою Десятиний провулок, 3-5.

Як відомо, протягом останнього часу активісти збирали підписи за приведення будинку «Подол Престиж» до законного стану згідно з містобудівними нормами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button