Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київський міський голова Віталій Кличко провів робочу нараду за участю представників єврейської громади щодо підготовки та проведення заходів, приурочених до 75-річчя трагедії Бабиного Яру.

1450873174

«Наступного року виповнюється 75 років трагедії Бабиного Яру. Проте досі не було зроблено нічого, аби створити меморіал та увіковічнити пам’ять про загиблих. Щоб у майбутньому не сталося такої ж трагедії, ми повинні передати наступним поколінням пам’ять про помилки людства, які не повинні повторюватися. Я вважаю, моя місія як мера столиці – реалізувати проект будівництва меморіалу пам’яті жертв Бабиного Яру», – наголосив Кличко.

Мер підкреслив, що обговорення концепції та зведення меморіального музею має проводитися із залученням експертів і використанням світового досвіду. Віталій Кличко запропонував запросити до кураторства у проекті керівництво меморіалу пам’яті жертв Голокосту «Яд Вашем» в Єрусалимі.

У ході зустрічі учасники обговорили проект спорудження меморіалу, який пропонує   Фонд пам’яті «Бабин Яр». Згідно цього проекту, планується створити меморіал, де буде організована експозиція загальною площею у 5 тис. кв. м., та працюватиме дослідницький інститут. Будівництво планується здійснити за допомогою меценатів.

12375109_1534339540226411_2915163012017786821_o

Нагадаємо, що у Києві вже відбулось два раунди громадських обговорень щодо іншого проекту меморіалізації простору Бабиного Яру, який не передбачає будівництво будь-яких нових споруд, а лише стосується благоустрою та осмислення території. Ця концепція передбачає проведення міжнародного відкритого архітектурного конкурсу, а в журі запрошені відомі ландшафтні архітектори-практики, які реалізовували подібні проекти закордоном.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button