Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вчора на засіданні транспортної комісії Київради була розглянута та підтримана петиція щодо освітлення пішохідних переходів уночі, повідомляється на сайті Київради.

перехід

Електронна петиція, що закликає освітити пішохідні переходи в темний час доби заради безпеки пішоходів, набрала 10 537 підписів та була розглянута постійною комісією Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами.

Як зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Олександр Козловський, з 4782 столичних переходів регулюються лише 3214. Більшість з них не є безпечними для користування в нічний час через відсутність освітлення.

За інформацією голови бюджетної комісії Київради Андрія Страннікова, гроші на освітлення переходів вже закладені в бюджет — ця сума становить 20 млн гривень. А всього за 2016-2018 роки на освітлення переходів планують витратити 51 мільйон гривень.

Міська влада вже розробляє алгоритм дій. Спершу КП “Київдорсервіс” спільно з КП “Київміськсвітло” визначать найбільш небезпечні переходи, щоб в першу чергу обладнати їх освітленням та сучасними знаками. В цей же час визначатиметься джерело живлення освітлення — сонячні батареї та підключення до електричної мережі КП “Київміськсвітло”.

Обладнання нерегульованих пішохідних переходів орієнтовно розпочнуть в червні-липні цього року.

Фото: Ілля Варламов

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button