Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Петиція голови ГО «Місто-Сад», Євгенії Кулеби, координаторки створення Скверу Небесної сотні, зібрала потрібні підписи менш ніж за 3 доби.

12604844_202467303435762_1439359039538708734_o

22 січня, у день загибелі Сергія Нігояна, Кулеба звернулась по допомогу до киян – Сквер Небесної сотні хоче забрати забудовник, аби створити поряд з Михайлівським собором черговий бізнес-центр.

«Сквер Небесної сотні – результат роботи волонтерів, які створили на місці масштабного смітника в центрі столиці квітучий сад, місце проведення культурних заходів, свят для дітей, зокрема дітей переселенців та учасників АТО. 
Два роки триває боротьба в правовому полі за повернення киянам історичного центру, злочинно проданого за часів Черновецького. Ділянка, на якій він розташований, й досі знаходиться у приватній власності під будівництво готельного комплексу з підземними і наземними паркінгами. 
На засідання Господарського суду міста Києва, куди Верховний суд України повернув справу про законність продажу земельної ділянки, на якій розташований Сквер Небесної сотні, ні представник КМДА, в інтересах якої було подано позов прокуратурою, ні представник Київради як відповідач в суді не з’явилися». 

Відкритий лист, опублікований на Українській правді, підписали народні депутати, громадські діячі, міські активісти. На додачу до листа, у сервісі петицій до Київської міської ради було створено звернення про повернення Скверу Небесної сотні киянам. Петиція зібрала вже більше 10 100 підписів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button