Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» замість повноцінної реконструкції будує під велотреком підземний паркінг на 40 машиномісць, стверджують у спільноті Київський велотрек у Facebook.

12697395_1645022622427535_1061906515135764662_o[1]

Відкритий і прозорий конкурс на реконструкцію велотреку і прилеглої території проведено не було, зазначають на сторінці. Згідно з первісними планами над велотреком повинно було з’явитися накриття, а поряд – розришений парк та нова адміністративна будівля. Крім цього, на базі велотреку мав бути створений Центр велосипедної культури Києва. Натомість жодних робіт, окрім вбивання паль для будівництва підземного паркінгу, наразі не проводиться, кажуть представники спільноти і запрошують на сигнальний пікет.

За інформацією активістів, проект реконструкції розроблено «Житлоінвестбуд-УКБ», керівником якого (і за сумісництвом депутатом Київради від «Солідарності» і членом комісії з питань містобудування) є Вячеслав Непоп. Бере участь у цьому й новопризначений заступник голови КМДА Олександр Спасибко. Рішення про передачу земельної ділянки згаданому вище КП було прийнято з порушеннями – без внесення до порядку денного.

Як стверджує Непоп у інтерв’ю Українській правді, обговорення нового плану реконструкції з громадськістю нібито тривало два місяці. Напівзаглиблений паркінг за цим проектом буде розташований між чашею велотреку і парком, над ним створять площу. Паркінг призначений для користувачів і співробітників велотреку, і буде знаходитись у власності громади. Як стверджує чиновник, зараз погодні умови не дозволяють проводити реконструкцію чаші, тому виконуються усі роботи, «які можуть бути виконані».

3cdbd3e-velotrek3[1] d743ba0-velotrek2[1]

Сьогодні, 8 лютого, о 12 годині біля велотреку відбудеться перша акція протесту проти будівництва підземного паркінгу. Активісти збираються поставити прямі питання замовникам і виконавцям робіт.

Раніше «Хмарочос» писав про історію та майбутнє Київського велотреку.

Фото: спільнота Київський велотрек

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button