Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Олександр Левицький, арт-директор і фотограф проекту «Архітектура Одеси», розробив правила оформлення вивісок в Одесі, з метою збереження історичного вигляду будівель, пише Культурометр.

aleksandrovskiy-prospekt-3_good-bad[1]

Це – графічний посібник, який певною мірою пояснює бізнесу, як потрібно взаємодіяти з навколишнім середовищем. Документ візуально відображає базові, вже прописані юридичною мовою основи, на які слід звертати увагу. Посібник поділено на декілька розділів.

Основні тези:

  • Вивіски повинні бути зроблені з окремих знаків без підкладки;
  • Вивіски розміщуються в певних місцях, передбачених архітектурою будівлі;
  • Як слід розміщати кожен тип вивісок, табличок і вітрин;
544%252520%2525282%252529[1]

Правила взяті за основу міською владою, але більша частина залишилася нереалізованою через те, що керівництво міста, як стверджує автор проекту, не зрозуміло, навіщо це потрібно. «Правила повинні бути настільки доступними, щоб питань за типами, місцями розміщення і підсвіткою у підприємця не виникало, а зробити погану вивіску стало неможливим», — говорить Олександр Левицький.

На громадських слуханнях визначили, що проект буде реалізований протягом трьох-чотирьох років. Він включатиме наступні етапи:

  • Демонтаж вивісок, що не дотримуються правил;
  • Переосмислення наявних рекламоносіїв — сітілайтів тощо;
  • Проведення громадських слухань щодо відновлення фасадів історичних будинків.

Фото: Архітектура Одеси

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button