Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У 2005 році на Містобудівній раді розглядали проект надбудови будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 20-поверхівкою.

s_038[1]

У березні 2005 року Містобудівна рада розглядала проект, одним з архітекторів якого була кандидатка на посадку головного архітектора Олена Олійник, а замовником — Шевченівська РДА. За проектом передбачалося залишити від дореволюційного будинку лише фасад, а на решті ділянки збудувати 20-поверхову споруду загальною площею біля 20 тисяч квадратних метрів, з яких 10 тисяч відійшли б житлу (56 квартир). Решта площі мала відійти під офісні та торгові приміщення. Як зазначалося на сайті Містобудівної ради, теперішня будівля №12-14 не є пам’яткою архітектури (насправді ж є), її фундаменти і покрівля потребують серйозного ремонту.

Одинадцять років тому архітектори вирішили, що споруда таки потребує реконструкцію, але в рамках загальної візії кварталу.

Як зазначається на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції, установа не видавала дозволу та не реєструвала інших документів, які б надавали право на виконання підготовчих та будівельних робіт у цьому будинку. Як пише активістка та депутатка Київради Олена Єскіна, міські органи влади ігнорували руйнацію будинку, що відбувалася останні декілька місяців.

Нагадаємо, 25 лютого в історичному будинку за адресою Богдана Хмельницького, 12-14 обвалилися перекриття поверхів. Через це загинуло дві людини. Понад десять років п’ятиповерховий будинок стояв закинутим.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button