Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23417 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Від сьогодні парк «Оболонь» в урочищі Наталка на Оболонській набережній отримав додаткові 7,1329 га, пише депутатка Людмила Костенко.

DSC07353

Десять років тому частина урочища Наталка була продана приватним власникам. Майже половина парку (сім гектарів) була передана в оренду під побудову спортивно-торговельного комплексу компанією «Трест Київміськбуд-1». Будівництво не почалося, а територія згодом стала занедбаною.

В 2015 році громадська організація «Парк Наталка» ініціювала кампанію з повернення цієї ділянки до комунальної власності, повідомляє активістка Наталя Чорногуб. Територія була поступово приведена до ладу, проведені акції і суботники з мешканцями навколишніх будинків. Після численних комісій Київради і зривів пленарних засідань сьогодні ця ділянка отримала статус парку і повернута до комунальної власності міста. На черзі — проектувальні роботи із залученням громади, громадські обговорення майбутнього парку розпочнуться з квітня.

На повернутій громаді ділянці у північній частині урочища розташована «пам’ятка» Наталки — фрагмент тунелю, що мав проходити під Дніпром ще до Другої світової війни.

Нагадуємо, нещодавно відкрито офіс розвитку Оболонського району, в якому відбуватимуться обговорення перспектив розвитку Оболоні: інфраструктури, транспорту, благоустрою тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button