Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За декілька тижнів «ПриватБанк» збирається запустити український «аналог Kickstarter», повідомляє Ain.ua.

pb[1]

Завдяки цьому сервісу невеликі компанії (кафе, кав’ярні, магазини одягу) зможуть розміщувати на платформі заявки на отримання грошей. Ліміт суми –до 300 000 грн. Заявка має містити опис підприємства, а також бонуси й інші види програм лояльності для вкладників, які заявку підтримають. Збирати інвестиції можна не більше двох місяців.

Користувачі банку зможуть вибирати, який з представлених проектів вони хотіли б фінансово підтримати. По закінченню терміну всі зібрані кошти (у вигляді платної позики) банк передасть власникові компанії. Ці вкладення будуть застраховані. Банк обіцяє рефінансувати платежі позичальника, якщо той буде порушувати графік виплат.

Як зазначає Олег Горохівський, перший заступник голови банку, інвестор має вибирати об’єкт фінансування не за ризикованістю вкладення, а за власними вподобаннями.

На відміну від Kickstarter, на цьому сервісі фінансування бізнесу буде здійснюватися під відсоток: близько 2,4-2,5% на місяць, тобто це фактично є кредитом. Представники банку стверджують, якщо інвестори погодяться робити вкладення дешевше, ставка може зменшитися. Майданчик розрахований не стільки на стартапи, скільки на більш традиційний бізнес.

Минулого тижня «ПриватБанк» запустив сервіс P2P-кредитування, де користувачам запропоновано надавати в борг гроші безпосередньо позичальникам, які звертаються в банк за кредитами.

Нагадаємо, ми писали про запуск краудфандингової платформи для освітніх програм.

Фото: golospravdy.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button