Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У вівторок, 15 березня, біля будівлі КМДА оркестр «Дніпро» зіграв кілька пісень про Київ для членів конкурсної комісії по відбору Головного архітектора Києва. Метою акції було привернення уваги до нелегітимного та непрозорого вибору п’яти «фіналістів» конкурсу.

9193_1036736469723373_2586365304972493950_n

3 березня конкурсна комісія відмовилася від обов’язковості оцінки кандидатів за погодженими професійними критеріями та вибрала фіналістів «плюсиками». Спільнота активістів відкликала своїх членів з конкурсної комісії: Євгенію Кулебу (Сквер Небесної Сотні) та Наталію Кондель-Пермінову (голова експертної ради міжнародного конкурсу Terra Dignitas на меморіал Небесної Сотні) та анонсувала судову блокаду поточного конкурсу до вступу в силу в травні нового закону про Державну службу, згідно з яким оцінка за професійнимі критеріями буде єдино можливою.

[metaslider id=14872]

Після ряду публічних консультацій, експерти та активісти напрацювали сім конструктивних пропозицій до конкурсної комісії, які дозволять повернути суспільну легітимність конкурсу та продовжити його. На засіданні 15 березня комісія має розглянути ці пропозиції, які б могли повернути конкурсу легітимність та обрати гідного нового головного архітектора. 

Як тебе не любити, Києве мій?Саме зараз комісія з вибору головного архітектора Києва має шанс вирішити, #архізрада чи #архіперемога

Posted by Ivan Verbytskyi on Tuesday, March 15, 2016

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button