Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Віталій Кличко на одному з засідань Містобудівної ради заявив про можливість будівництва паркінгу. Те ж саме казав й радник міського голови Павло Рябікін у коментарі одному з київських видань. Крім того, в міському кадастрі вже зафіксовано намір продажу Михайлівської площі в приватну власність.

12916708_10153020437444229_5203768070262855204_o

У відповідь на цю інформацію міські активісти та місцеві мешканці організували першого квітня жартівливу акцію-буфонаду «Урочисте відкриття Свято-Михайлівської парківки», на якій висміяли непрозорий та нестратегічний стиль управління містом деяких очільників КМДА.

DSC_0264

У поширеному напередодні анонсі організатори, які, цитуючи міських чиновників, називають себе «так званими активістами» й «так званими експертами», і наголошують, що вирішили не чекати будівництва багаторівневого підземного паркінгу і вже сьогодні покращити життя всім, для кого Михайлівська площа стала улюбленим місцем паркування під забороненим знаком: співробітникам МЗС, прокуратури, міського управління МВС, апеляційного суду Київської області, Дипломатичної Академії, офісу «СКМ».

DSC_0270

Організатори акції показали абсурдність будівництва приватного паркінгу на території, яка охороняється ЮНЕСКО. Вони «облаштували» на площі точку продажу місць для парковки, шиномонтаж, автомийку та автозаправку. Учасники акції зауважують, що без створення та захисту у місті пішохідних зон накшталт Михайлівської площі, місто захлинається у припаркованих автівках.

DSC_0260

Не маючи жодного стратегічного бачення розвитку міста, КМДА може погоджувати будь-які проекти будівництва, навіть найнеймовірніші, не спілкуючись при цьому з громадою. Цей самий стиль управління містом вже був підданий критиці на попередній акції столичних активістів, які виходили проти відміни перекриття вулиці Хрещатик для автівок по вихідних.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button