Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23410 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Розпочинається проект з відновлення сходів з граніту, ліхтарів та паркану, що відмежовує територію Музею історії України від вулиці Володимирської, повідомила на своїй сторінці у соцмережах громадська активістка Марина Соловйова.

Фото: Марина Соловйова

Ініціатива реалізовується громадською організацією «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» за підтримки Міністерства культури, соціального проекту спільної дії КМДА «Зробимо разом», Інституту Археології та Національного музею історії України за сприяння мецената.

Марина Соловйова також зазначила, що роботи з укріплення підпірної стіни та відновлення паркану з граніту та чавунними декоративними вставками, відновлення вхідної групи (сходів, ліхтарів), не потребуватимуть жодних витрат з місцевого чи державного бюджету.

Фото: Марина Соловйова

Раніше мер Києва Віталій Кличко під час толоки на Пейзажній алеї також заявив про перебудову інших, дерев’яних сходів, що ведуть від Пейзажної алеї до урочища Кожум’яки, вони будуть відкриті в другій половині червня, повідомляється на сайті КМДА.

Віталій Кличко зазначив, нові сходи, проект яких був узгоджений з громадськими активістами та місцевими мешканцями, будуть виконані у стилі старого Києва. Задля збереження їхньої ідентичності, вони будуть дерев’яними з металевими елементами. За попередніми підрахунками вартість зведення нових сходів складе близько 15 млн грн.

Фото: Українська Правда

«Це будуть абсолютно нові сходи, тут будуть замінені бетонні опори, які зараз не відповідають техніці безпеки. Це територія міста, тому кошти виділяються з міського бюджету», – зауважив мер Києва.

Під час толоки мер дав доручення міським службам замінити частину дерев’яної огорожі на бетонну біля будинку 7-А в Десятинному провулку. Там активісти планують нанести продовження барельєфу, щоб закінчити цілісний художній комплекс Пейзажної алеї. Кияни підняли також питання прибирання з алеї парковки автомобілів та можливість перенесення торгівлі в інше місце у зв’язку з реставраційними та ремонтними роботами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button