Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Громадська організація «Дивовижні» спільно з «Пилорамою» трансформувала простір бібліотеки імені Реріха, що знаходиться по вулиці Єреванській, 12 в Солом’янському районі міста Києва, повідомляють на сторінці організації у Facebook. Наступний крок – оформлення місця відпочинку на вулиці.

Фото: Дивовижні

Фото: «Дивовижні»

Для всіх перетворень знадобилось 16 OSB плит 1250х2500 мм (3 304 грн), дерев’яний брус – 32 штук (250 грн), 5 палетів (150 грн), шурупи по дереву (69 грн), дюбеля 100 штук (19.45 грн), кутки металеві 20 шт (102 грн), шліфувальні аркуші 12 штук (41.70 грн) та позичені інструменти.

«Всього залучено більше 20-ти людей, а основна робота була зроблена 5-ми людьми з Дивовижних та Пилорами. Дуже вдячні нашим партнерам з Пилорама і Бібліотеки Імені Реріха – це був чудовий досвід!», – пишуть організатори.

Зараз громада бібліотеки шукає палети для оформлення місця відпочинку на вулиці.

Читайте також про те, як активісти перетворюють бібліотеку на Русанівці у сучасний багатофункціональний простір.

[metaslider id=15729]

Тим часом на офіційному рівні уряд затвердив стратегію розвитку бібліотечної справи до 2025 року, головна мета якої – перетворити бібліотеки з непопулярних інституцій на дружні та комфортні простори. Документ дає право бібліотекам отримувати фінансування не лише від держави, а й від приватних інвесторів, передбачає модернізацію матеріально-технічної бази, 100% комп’ютеризацію бібліотек, професійний розвиток персоналу бібліотек та кампанію з популяризації читання у суспільстві.

Президент Української бібліотечної асоціації Ірина Шевченко розповіла в інтерв’ю «Радіо Свобода», що в майбутньому бібліотеки мають стати вільними просторами, де будуть зручні меблі та Wi-Fi, де можна взяти будь-яку книжку з полиці, випити кави, поспілкуватись із друзями та провести зустріч чи нараду. Також програма уряду передбачає створення Національної електронної бібліотеки України – це каталог книг, що зберігаються в усіх читальнях країни. Він буде приєднаний до світового каталогу World Cat. Таким чином закордонні читачі зможуть знайти книгу і в українській бібліотеці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button