Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За результатами планування у ігровому форматі, професійні архітектори розроблять проект реконструкції і зберуть гроші на його реалізацію через платформу Спільнокошт.

Архітектура через комп’ютерну гру

З 18 по 22 квітня у столичній школі №172 на Нивках відбуватиметься воркшоп (інтерактивна майстерня) «Мрій Грай Дій», під час якого школярі за допомогою комп’ютерної гри робитимуть план реконструкції подвір’я. Проект має на меті популяризувати учасницькі практики розвитку міста через залучення дітей, їхніх батьків та вчителів до переосмислення шкільних подвір’їв, шляхом проектування дітьми бажаних просторів у комп’ютерній грі Minecraft у супроводі експертів та архітекторів з подальшим втіленням цих проектів у життя.

4

Київська школа №172, де проходить воркшоп

У проекті беруть участь представники громадських організацій «Культурний Діалог» (місто Кременчук), «Культурні географії» (проект «Дитячі географії») та «urban куратори» (проект Map Me Happy) а також іноземні експерти з гейміфікації. Автори експерименту дізнались про можливість використання Minecraft у шкільній освіті завдяки заходу Forum Participatory Development у Німеччині. Там, у містечку Оран’єнбаум також грають у Minecraft, навчаючись.

До чого тут Minecraft?

Процес планування виглядає наступним чином: організатори оголошують конкурс на найкращий мотиваційний лист серед учнів школи і таким чином обирають тих, хто буде брати участь у воркшопі. Потім два дні після занять школярі разом з кураторами досліджують подвір’я, виявляють його сильні та слабкі місця. Ще два дні, разом з іноземним експертом учні граючи у Minecraft, проектують подвір’я й реалізовують свої мрії. Потім відбувається презентація результатів воркшопу, архітектори та урбаністи обіцяють розробити архітектурний проект на основі планування в Minecraft і за допомогою Спільнокошт-платформи Bigggidea зібрати гроші на його безпосередню реалізацію.

Таким чином, процес генерації дітьми ідей, їх оформлення у зрозумілий формат для адміністрацій шкіл, вчителів та батьків, супроводжуватимуть соціальні аніматори, урбаністи, архітектори. Згенеровані та перетворені архітекторами у план-схеми ідеї для фізичних трансформацій будуть представлені локальним спільнотам, які запросять до збору необхідних ресурсів для реалізації проектів через Спільнокошт.

2

Презентація результатів проекту у Кременчузі

Проект в Києві – другий в Україні. Першу гру-проектування організатори провели у ліцеї №4 в Кременчузі. Там школярі запропонували зробити зону очікування для батьків, ставок з рибами, велопарковку, встановити тенісні столи. А двері до підвалів школи учні хочуть зробити у вигляді мордочок та пащ тварин.

На презентації в Києві організатори пілотного проекту «Мрій Грай Дій» зазначили, що зараз до планування просторів, навіть дитячих, долучаються лише дорослі, які не питають, що саме потрібно дітям.

1

Процес планування подвір’я у Кременчузі

Інтерактивний формат проектування у освітній версії гри Minecraft дозволяє дітям показати дорослим, що вони хочуть бачити на шкільному подвір’ї. Такий експеримент дозволить дізнатись більше про бажання та практики школярів у межах навчальних закладів, а також навчить їх базовим поняттям архітектури та урбаністики. Це дозволить грати, навчаючись. Можливо, хтось з учнів після воркшопу захоче навіть стати архітектором чи просто почне по-іншому дивитись на міський простір.

Minecraft в освіті

3

Компанія Microsoft придбала гру Minecraft декілька років тому і зараз запускає проект «Minecraft в освіті». Автори гри стверджують, що з її допомогою можна вивчати історію, математику, географію, іноземні мови, тощо. Багато вчителів вже використовують у навчальному процесі Minecraft. Всі учні та вчитель знаходяться на одній «карті» у інтерактивному світі, де разом можуть за допомогою можливостей гри дізнаватись щось нове на практиці – від арифметики до кліматичних змін на планеті. Таким чином, Minecraft перетворюється на спільний майданчик для навчання та експериментів.

 

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button