Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Постійна комісія Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами підтримала проект рішення «Про відкриття автостанції «Теремки».

автостанція 740х493

Зображення: www.kutsalo.com

Згідно з проектом рішення, відповідна автостанція розміщуватиметься за адресою: Кільцева дорога, 1-Л. На думку авторів проекту рішення, відкриття автостанції «Теремки» буде зручнішим як для пасажирів, так і для водіїв, адже допоможе розвантажити транспортну інфраструктуру міста та звільнить центр столиці від заторів за участі перевізників. Окрім того, автостанція на околиці Києва сприятиме зменшенню екологічного забруднення міста.

«Це буде найсучасніша автостанція у столиці. Її будували із залученням міжнародних експертів та використовували лише передові технології. До того ж, для зручності пасажирів, планується, що від «Теремків» курсуватиме безкоштовний автобус до метро. Сподіваюся, що уже влітку буде офіційна церемонія відкриття автостанції», – зазначає голова транспортної комісії, депутат Київради Олексій Окопний.

На автостанції «Теремки» передбачається 20 платформ прибуття/відправлення. Пропускна спроможність автостанції становитиме 8500 пасажирів на добу, кількість запланованих рейсів — 213. Планується, що зал очікування зможе містити 400 пасажирів.

Відповідний проект рішення мають ще погодити на одному із пленарних засідань Київради.

На думку співзасновника Ради з урбаністики Києва Григорія Мельничука, місту намагаються віддати непотрібну автостанцію майже за кілометр від метро. Цю відстань пасажирам, скоріш за все, доведеться долати з речами. При тому, що поруч знаходиться Автовокзал і автостанція Південна біля станції метрополітену.

Автостанція «Теремки» була побудована за кошти компанії KAN Development (власник Ігор Ніконов) в якості сплати пайової участі мікрорайону Respublika. Вартість вокзалу склала близько 40 млн грн. В рамках нового мікрорайону до 2014 року поруч планували звести торговельно-розважальний центр і першу чергу житлового масиву «Теремки-3».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button