Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

23 квітня у Львові презентували результати проектного семінару «Право на Місто 2: Збереження спадщини та оновлення міст».

тиждень охорони памяток 740x493

Зображення: «Право на місто»

«Право на місто» це всеукраїнський рух, мета якого полягає у налагодженні комунікації між фахівцями, адміністрацією, бізнесом і громадою та ініціюванні взаємодії між представниками різних груп інтересів у формуванні міського середовища. Другий проектний семінар «Право на Місто», що відбувся у Львові 19-20 квітня в рамках Тижня охорони пам’яток, був покликаний розробити дієві механізми урегулювання стосунків між зацікавленими сторонами задля сталого розвитку історичного міста. Саме над пошуком шляхів вирішення проблем в контексті збереження та оновлення історичного міста разом працювали фахівці, мешканці Львова, представники бізнесу та міської адміністрації.

право_на_місто_семінар 740х493

Фото: Vlodco Zotov

Тридцять учасників розбилися на п’ять робочих груп, кожна з яких розглядала окреме питання:

  • Робота групи, що розглядала пам’ятки житлової архітектури, була скерована на визначення проблем у механізмах збереження та оновлення пам’яток, а також на пошук можливих рішень у змінах пам’яткоохоронного законодавства та структури і напрямків діяльності міської адміністрації.
  • Команда з оновлення нежитлових пам’яток шукала можливості заохочення власників і орендарів до оновлення та експлуатації пам’ятки у спосіб, що не шкодить цінності пам’ятки, та збільшує капіталізацію.
  • Окрема команда займалась пост-індустріальними спорудами. Сьогодні цей спадок вважається обтяжливим і не трактується як цінний. Сучасні підходи до ревіталізації індустріальної спадщини допоможуть змінити негативне ставлення до цих об’єктів і розглядати їх як можливості для створення інноваційних, важливих для міста та його мешканців проектів.
  • Група «громадські простори в історичному середовищі» зосередилась на визначенні «громадського простору», нормативному врегулюванні управління, особливостях таких просторів в історичному середовищі. Напрацьовано низку проектів – від законодавчих ініціатив до комунікаційних заходів, що можуть суттєво покращити розвиток громадських просторів у місті.
  • Група, що працювала над темою нового будівництва в історичному середовищі, визначає основним принципом початок діалогу та вироблення спільних позицій і поглядів стосовно предмету суперечок. Головне – щоб суспільство виробило свою унікальну будівельну культуру і дійшло згоди.

Фінальні презентації команд можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, перший проектний семінар «Право на Місто» відбувся у Києві 10-12 грудня 2015 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button