Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23415 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Спільнокошті стартувала кампанія на підтримку оновлення шкільних подвір’їв, запроектованих за участі школярів.

Mineraft 740х493

З ідеєю залучати дітей до планування подвір’я школи за допомогою геймифікації автори проекту познайомилися у 2015 році в Німеччині в рамках Forum Participatory Development. Вирішивши втілити цю практику на батьківщині, вони запросили українські школи до співпраці. Для пілотного проекту зголосилися дві школи: ліцей №4 у Кременчуці та гімназія №172 «Нивки» у Києві.

Проект «Мрій Грай Дій» включає три стадії:

Мрій Грай Дій 740х555

Дві перші стадії вже пройдені. За допомогою Minecraft, діти мали змогу в ігровій формі візуалізувати свої ідеї стосовно шкільних подвір’їв – створювати спортивні комплекси, велопарковки, місця для відпочинку та творчості, вуличні бібліотеки тощо. Дітей не обмежували у їх фантазії та бажаннях. Ось такі шкільні подвір’я створили діти Ліцею №4 у Кременчуці та учні гімназії №172 у Києві.

А для розробки реальних проектів архітектори з ГО “urban куратори” візьмуть за основу ідеї школярів та спроектують те, що буде реально створити найближчим часом. Проекти нині в розробці й будуть обов’язково оприлюднені, запевняють організатори.

В разі успішного завершення кампанії автори обіцяють забезпечити ресурси для втілення цих двох проектів у життя. Суми буде достатньо для закупівлі необхідних матеріалів та виконання будівельних робіт. Далі проект може масштабуватися та використовуватися як модель учасницького проектування – для оновлення шкільних просторів в різних містах України.

Minecraft – одна з найпопулярніших відеоігор у світі. З 2014 року міжнародна спільнота BlockWorks дала поштовх широкому використанню Minecraft для багатьох проектів не лише у галузі ігор, але й у медіа та освіті. Завдяки своїй простоті Minecraft стала найдемократичнішим підходом до архітектури, доступним ледь не з дитсадочка.

Як мріяли, грали та діяли учні київської гімназії №172, читайте у нашій статті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button