Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В рамках озеленення Хрещатику КО «Київзеленбуд» пропонує проект зі створення зеленої алеї біля Бессарабської площі.

Бесарабка3 740х493

Зображення: КО «Київзеленбуд»

Алею планують облаштувати на відрізку від підземного до наземного переходів між Хрещатиком та Бессарабкою.

Така огорожа, вважають зеленбудівці, додасть зеленої привабливості Хрещатику й створить «європейський затишок». Крім того, вона дозволить убезпечити киян, адже більшість пішоходів, які оминають підземний та наземний переходи, перебігають дорогу у неналежному місті, створюючи небезпечну ситуацію на проїжджій частині.

13225067_1075412179172002_1673511460_o

Нагадаємо, у КМДА працюють над проектом, що передбачає наземні пішохідні переходи по усьому Хрещатику, включно з Бессарабкою. «Наразі розробляється технічне завдання на пішохідні переходи. Кураторами проекту є заступники голови КМДА Ілля Сагайдак та Микола Поворозник», – розповідає співавтор проекту Григорій Мельничук. Саме відмова від підземних переходів є прогресивною та широко поширеною в Європі практикою, що відповідає принципам універсального дизайну.

Раніше була опублікована петиція до Київської міської ради про реорганізацію пішохідних переходів на Бесарабській площі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button