Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На сайті київської організації партії «Самопоміч» з’явилася заява щодо управлінської кризи в Києві, вимога нової редакції «Закону про столицю України» і його ухвалення Верховною Радою.

13233365_1077706378967620_2069670341_n

У заяві йдеться, що з 14 квітня Київрада фактично не працює, засідання блокуються депутатами, які мають свої вимоги до керівництва міста. 21 квітня у міськраді невідомі люди у військовому одязі побили депутатів, але до сьогоднішнього дня немає результатів службового розслідування з боку керівництва КМДА щодо інциденту. Серед причин політичної кризи називають також:

  • банкрутства банку «Хрещатик»;
  • неадекватних проектних ідей, як то проектування паркінгу на Михайлівській площі, що є зоною історичних пам’яток ЮНЕСКО;
  • скандалів із забудовою Сінного ринку, Голосіївського лісу і Микільської слобідки;
  • конфлікту на озері Качиному з побиттям киян;
  • провалу запровадження конкурсного призначення керівників департаментів адміністрації (зокрема, головного архітектора Києва) та комунальних підприємств.
infografika_ostatochna

На думку депутатів, це відбувається через дію спеціального «Закону про столицю України – місто-герой Київ», яким місто досі керується, повністю позбавляючи громаду реальних важелів впливу і можливості забезпечувати ефективний розвиток міста, а відтак – якість життя кожного містянина. Народні обранці вимагають:

  • від ЦВК – призначити вибори до районних в місті Києві рад;
  • від Київради –  розширити повноваження районних рад за європейським зразком;
  • від Міського Голови – подати на затвердження Київради антикорупційну програму Київської міської державної адміністрації, як того вимагає закон;
  • від державних службовців, службовців органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад у місті Києві – неухильно виконувати вимоги Законів «Про державну службу» та «Про запобігання корупції». Особливо в частині недопущення конфлікту інтересів – неможливості поєднання депутатської діяльності з роботою у виконавчих органах, а держслужбу – з керівними посадами в партійних організаціях.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button