Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мешканці будинку – пам’ятки архітектури перекрили Бессарабку, протестуючи проти спорудження прибудови до їх осель.

Блокування

Фото: Володимир Хенгістов

Будинок по вулиці Круглоуніверситетській, 2/1 оформлює ріг вулиць Круглоуніверситетської та Крутого узвозу неподалік Бессарабки. Збудований у стилі конструктивізму, він є пам’яткою архітектури, спеціалісти вважають його «найяскравішим прикладом київського конструктивізму» в 1933 – 1935 років.

Кругло-1-1024x768

Фото: «Ні Корупції»

В кінці вересня 2015 року на адресу місцевих мешканців прийшов лист від компанії ТОВ «ВЦ «Діамант хол», що здає в оренду власну нерухомість, зазначає активіст Володимир Хенгістов. В листі було прохання про дозвіл представникам ТОВ «ВЦ «Діамант хол» і КП «Хрещатик» зайти в кожну квартиру. Працівники мали зафіксувати тріщини та дефекти в конструкції будівлі і встановити гіпсові маяки для спостереження за розкриттям тріщин. Метою процедури була подальша прибудова торгово-виставкової будівлі до пам’ятки архітектури. За словами місцевих мешканців, громадських слухань з питання прибудови не проводилося і вони стверджують, що бачили сфальсифікований документ про проведення слухань.

Кругло-6-768x1024

Проект прибудови, Фото: «Ні Корупції»

ТОВ «ВЦ «Діамант хол» вже пару років розміщувалося на першому поверсі того ж будинку, і ділило офіс з сервіс-центром з ремонту картриджів «Вірний друк». Будувати торгово-виставковий центр планували будувати замість двох прилеглих гаражів, які були приватизовані сервіс-центром. Гаражі у дворі були встановлені незаконно, і коли один з них загорівся, пожежні не змогли до нього дістатися.

Як зазначає видання «Ні Корупції», місцеві мешканці об’єдналися для захисту історичної будівлі та вже зверталися в різні інстанції, втім досі на порушення законодавства чиновники уваги не звернули.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button