Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Заступник голови КМДА Олексій Резніков описав своє бачення вирішення проблем з рекламою, захаращеністю фасадів та розповів про новий статут громади міста Києва в інтерв’ю виданню «КиевВласть».

Резніков

Фото: «КиевВласть»

Зокрема, Олексій Резніков зазначив:

«Зараз розробляється пілотний проект паспортизації вулиць Мечникова та Кловського спуску. З бюджету може бути витрачено мінімум коштів, оскільки є можливість отримати фінансування від донорів: міжнародних організацій, таких як Відродження, ЄБРР, Світовий банк, GIZ та інші. Для всіх операторів реклами забезпечать рівні умови роботи без винятків та жодних продовжень незаконних дозволів. За словами чиновника, столичну рекламу збираються скоротити на 30%, без створення комунального оператора. КП «Київреклама» не є оператором, а займається моніторингом, адмініструванням та демонтажем незаконних конструкцій.

Питання розвішаної білизни, засклених балконів та інших порушень міського простору – питання культури, звичок і вже потім регуляції. У свідомість містян потрібно ввести поняття «публічного простору», який є загальнодоступним, але допоки громада полюбить публічний простір, його потрібно захищати. Способи захисту – це регуляція, тобто забороняти, дозволяти і карати штрафами навіть за такі порушення, як незаконно засклений балкон чи кондиціонер в неналежному місці.

Забудовників зобов’яжуть передбачати спеціальні місця для кондиціонерів в новобудовах, урегулювавши це питання в містобудівних умовах та обмеженнях. Будуть розроблені правила їх розміщення і на старих будівлях, наприклад, з внутрішнього боку, а не з фасаду. Цей пункт також стосуватиметься вже розміщених конструкцій. Засклені балкони, які не є запроектованими елементами фасаду, чиновник радить з часом приводити у відповідність із затвердженим проектом будівлі. На майбутнє обіцяють провести громадські слухання, у випадку, якщо громада виступить проти засклених балконів, порушники отримають перехідний період, а потім − штраф. Так само планують вчинити і з прибудовами до балконів на перших поверхах. У питанні білизни на балконах, мова йде про пониження рівня мотузок, щоб речі висіли нижче відкритої частини, аби їх не було видно з вулиці.

Адміністрація зараз працює над юридичним та фактичним оформленням концепції «публічного простору» – протягом літа буде створено доктрину, а восени документ внесуть до Київради і він має бути прийнятий двома третинами голосів. Також в планах ухвалення нового Статуту територіальної громади Києва, напротивагу старому, що містить 38 статей, але не регулює дуже багато видів міських правовідносин. Планують визначити поняття самоуправління та його ланок, зокрема райрад, електронних петицій та поняття публічного простору. Також планують створити Офіс реформ, що буде консультативно-дорадчим органом при міському голові, а не структурним підрозділом адміністрації. За задумом, там працюватимуть не чиновники, а проектні менеджери в статусі радників міського голови, і зарплату отримуватимуть від донорів, що підтримують ту чи іншу реформу. Першою реформою обіцяють зробити адміністративну, тобто перегляд та скорочення функціонування департаментів та управлінь. Наступними мають бути реформа управління комунальним майном, підприємствами, центр розвитку адмінпослуг, транспортна та медична реформа».

Олексій Резніков з березня 2016 року – заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень. Раніше на громадських засадах був радником Київського міського голови з питань впровадження реформ місцевого самоврядування. З червня 2014 року депутат Київської міської ради VII скликання від партії «Удар». Тоді ж був обраний секретарем Київради. Загалом, у Київській політиці з 2008 року, коли пройшов до Київради за списком блоку Катеринчука.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button