Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ізоляція 9 червня відзначає другу річницю вимушеного переселення з Донецька до Києва.

Ізоляція1

9 червня 2016 року Ізоляція відзначає другу річницю вимушеного переселення з Донецька до Києва. Два роки тому на території фонду в Донецьку з’явилися представники так самоназвана «ДНР». Експроприювавши територію фонду, що раніше належала заводу ізоляційних матеріалів, представники самоназваної республіки донині використовують її як військову базу. У 2014 році «Ізоляція» була вимушена переїхати.

На другу річницю вигнання фонд «Ізоляція» представляє виставку «Турбореалізм (Прорив)», що була вперше презентована у Донецьку у 2012-2013 роках. Примітно, що один із найяскравіших авторів цього напряму – донецький письменник Федір Березін, який деякий час обіймав посаду заступника міністра оборони «ДНР». За вигаданим ним сценарієм, розпад Союзу не відбувся, СРСР виграв Холодну війну. Учасники резиденції тоді зафіксували стан міста і суспільства та фактично передбачили в своїх роботах усі наступні події.

Malone1

Фото: «Ізоляція»

У рамках Турбореалізму в 2012-13 роках новозеландський митець Даніель Малон створив серію масштабних rave-вечірок на території заводу та звукову інсталяцію, яка діяла протягом місяця. Інсталяція об’єднувала аудіозаписи місцевих музикантів, звуки промислових машин, радянського синтезатора та інших інструментів, знайдених у сховищі. Цього року Малона запросили на річницю вимушеного переселення ІЗОЛЯЦІЇ з Донецька до Києва, щоби відтворити оновлений DJ-сет. Для митця, кажуть в «Ізоляції», це не нагода переосмислити новітню історію з огляду на вимоги й потреби сьогоднішнього дня.

Програма:
16.00 – прес-конференція
18.00 – відкриття виставки та artist talk Даніеля Малона. На виставці буде представлено відео-роботи Пола Чейні, Луїзи Нобреґа, Марселя Тюрковскі та Еліз Флорента (учасників виставки Турбореалізм (Прорив)
19.00 – Donbass Symphony (1990Now!) – DJ Mix від Даніеля Малона
19.30 – концерт експериментальної електронної музики. Проекти: Sport and Music, Diser Tape, Qod


Місце: Ізоляція

Адреса: вул. Набережно-Лугова, 8

Дата: 9 червня

Час: 16:00

Вартість: Вхід вільний


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button