Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У кінотеатрі «Кінопанорама» відбудеться «86: Післямова» – серія показів найкращих фільмів фестивалю.

86 головне

На початку травня у Славутичі відбувся ІІІ міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86: Коло поколінь». Ті, кому не вдалося відвідати фестиваль, 10-12 червня мають нагоду подивитися найкращі фільми у столичному кінотеатрі «Кінопанорама». Окремі покази cупроводжуватимуться обговореннями за участі режисерів.

10 червня на відкритті «Післямови» покажуть вибрані фільми другого конкурсу MyStreetFilmsUkraine-2016. Міжнародне журі конкурсу обрало володаря гран-прі – документальну анімацію «Міст» про столичний Рибальський міст. Спеціальну відзнаку отримала історія про шкільну рок-групу з Русанівки «Ти ж Амелія». Приз глядацьких симпатій здобув фільм «Вікно навпроти» – історія про бабусю й онука в одному зі спальних районів столиці.

нагородження2

Фото: Наталка Дяченко

11 червня відбудеться ексклюзивний показ вибраних фільмів першого національного конкурсу «Пальма Півночі». Журі присудило гран-прі та грошовий приз 25 000 грн експериментальній стрічці «Цвєтаєвої та Маяковського» Поліни Мошенської. Спеціальні відзнаки отримали експериментальний фільм від учасника бойових дій в зоні АТО «Перемир’я» та історія про дорослішання під назвою «В школу». Глядачі фестивалю обрали свого переможця – фільм «Дивокрай».

нагородження 1

Фото: Наталка Дяченко

До програми також увійшла музична стрічка – переможець кінофестивалю Санденс «Від станції до станції» Даґа Ейткен та візуальна поема «Я – Белфаст» спеціального гостя фестивалю «86» Марка Казінса. Фільм розповідає історію міста від імені літньої жінки, що пережила північноірландський військовий конфлікт.

iambelfast1

Під час «Післямови» покажуть і фільм-відкриття цьогорічного «86» – «Чорнобильські бабусі» від американських режисерок Голлі Морріс та Енн Боґарт. Це життєствердна документальна історія про сучасних мешканок Зони відчуження, що отримала гран-прі Лос-Анджелеського кінофестивалю.

Детальний розклад показів можна подивитися на сайті «Кінопанорами».


Місце: Кінопанорама

Адреса: вул. Шота Руставелі, 19

Дата: 10-12 червня

Вартість: 60 грн/сеанс, 200 грн – абонемент на всі 5 сеансів


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button