Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23415 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На території освітньо-офісного комплексу розташуються спортивні майданчики, кафе, паркінг, паркова алея та комфортна центральна площа.

Кампус гол

Автори архітектурної концепції  – бюро «Цех». Максим Коцюба, директор Студії ландшафтної архітектури Максима Коцюби, Влодко Зотов й Вадим Сідаш – команда Бюро ініціативної архітектури «GA», є авторами концепції планування і благоустрою території.

Це вже не перша розроблена концепція IT-кампусу. Бюро розробляло проекти й раніше, але до реалізації справа не доходила. Натомість, кампус IT-фабрики «Unit» обіцяють запустити вже у вересні.

Прийом та навчання на фабриці буде відбуватися за системою французької школи «Ecole 42». Це означає, що абітурієнту не доведеться складати класичні іспити або щось зубрити. Навчання у школі побудовано на ініціативності студентів. Після трирічних студій, а якщо пощастить, ще під час навчання у молодого спеціаліста буде можливість працювати в IT-офісах, які будуть розташовані поруч.

Кампус 1

За словами авторів, територія майбутнього кампусу знаходиться у занепаді та потребує благоустрою. Розпочати роботу планують із влаштування нового входу з боку вулиці Дорогожицької та додаткових сходів у новому місці.

Кампус 2

Для автомобілів та велосипедів на території кампусу організують паркінг з охороною. На вході висадять алею кленів і сакур та встановлять лави. Для занять спортом будуть влаштовані екстрім-парк та універсальне поле для ігор. Головним простором кампусу стане центральна площа, довкола якої розташуються школа, офіси та кафе.

Кампус 3

У кафе можна буде поїсти, поспілкуватися з колегами або попрацювати на вулиці. Ті, кому необхідно зосередитися, зможуть усамітнитись у спеціальних кабінках. Для безпеки перебування людей у кампусі вночі територія буде яскраво освітлена.

Зотов_Коцюба_310х150

Влодко Зотов, Максим Коцюба
архітектори

«Нашою головною метою було створити умови, за яких кожна людина на кампусі почувалася б вільно, зробити так, щоб довколишній простір провокував тебе до саморозвитку і вдосконалення, спілкування з друзями та колегами. Тому весь кампус побудовано у вигляді перетікаючого громадського простору, у центрі якого знаходиться велика площа. Не забули ми й про кафетерій, спорт, традиційний газон кампусу, паркування і багато чого іншого».

Повну презентацію концепції можна переглянути за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button