Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Учасники події пройшлися вулицями Володимирською та Льва Толстого всередині кордону правоохоронців на знак підтримки дотримання прав ЛГБТ-спільноти.

8

Активісти та охочі стати учасниками Маршу почали збиратись о 9:00 ранку перед будівлею Червоного корпусу КНУ ім. Т.Г. Шевченка. Квартал навколо маршу охороняв кордон з близько шести тисяч правоохоронців. Щоб потрапити на територію проведення маршу, потрібно було проийти через металодетектори. Внаслідок цього біля входи утворились черги.

6 4

На події були присутні депутати Європарламенту, працівники посольств інших держав, зокрема США, Канади, Австралії, тощо. Також була помічена пані посол Великобританії в Україні. За словами одного з організаторів Маршу Рівності Богдана Глоби, центром міста на знак підтримки пройшлися більше 100 дипломатів.

2 7

Також ЛГБТ-спільноту приїхали підтримати активісти організацій, які захищають права людей з інвалідністю. Одна з активісток сказала, що кожного дня зіштовхується з порушенням своїх прав, а тому прийшла підтримати Марш Рівності за громадянські права.

3

По обидва боки поліцейського кордону були помічені протестувальники. Зокрема, біля станції метро Золоті Ворота знайшли автомобілі «Правого Сектору».

5

На території, де проходив Марш Рівності, опинилось більше десятка людей, які протестували проти проведення події з плакатами на кшталт «Я проти гей пропаганди в Україні», «Україна – не содом» та «Справжня сім’я».

9

Гаслами учасників маршу були «Всі різні – всі рівні», «Права людини понад усе», «Щастя понад традиції», тощо.

10

Приблизно о 10:15 колона рушила від Червоного корпусу КНУ ім. Шевченка до будівлі станції метро «Площа Льва Толстого». Ця станція, а також «Палац Спорту» були весь час зачинені з міркувань безпеки, а пізніше «Площа Льва Толстого» працювала лише на вхід, щоб учасники Маршу Рівності могли безпечно виїхати з місця проведення події. Також для учасників Маршу Рівності підготували спеціальні автобуси, якими вони могли виїхати з центру міста.

1

До і під час проведення маршу виникали провокації з різних боків кордону – поліція затримувала осіб, які їх вчиняли. Громадське повідомляє про затримання понад 30 осіб.

Фото: @ianbateson, @codastory, @hromadske

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button