Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві 15-17 червня вперше відбудеться підрахунок безпритульних собак.

712524

Джерело: ukr.obozrevatel.com

Організаторами виступають міжнародний проект animal-id.info та БФ Happy Paw.

Мета проекту – дізнатися про справжню кількість безпритульних тварин у столиці. Така інформація необхідна для того, аби підібрати ефективний комплекс заходів для подолання проблеми тварин-безхатьків.

Зібрані дані дозволять моніторити діяльність державних органів у сфері поводження з тваринами, визначити необхідну кількість вакцини та інших препаратів для тварин, провести заходи по стерилізації.

Pr-manager БФ Happy Paw Адріана Борщовецька наголошує: «Дана акція покаже, скільки притулків необхідно, аби забрати тварин з вулиці, а також який відсоток адопції допоможе вирішити проблему безхатьків протягом  найближчих років».

countdogs_ua2

Відповідно до рекомендацій, командою animal-id.info було розроблено унікальне програмне забезпечення для мобільних пристроїв, яке суттєво спрощує роботу волонтерів та координаторів. Це успішне поєднання досвіду міжнародних організацій та новітніх технологій. На основі підрахунку тварин будуть розроблені рекомендації від Naturewatch, які стануть фундаментом стратегії зменшення чисельності безпритульних тварин в місті.

Для проведення заходу організатори планують долучити більше ніж 100 волонтерів. Обов’язковою умовою підрахунку є ранкові години з 07.00 до 09.00, саме в цей час безпритульні собаки найбільш активні на вулицях міста.

У червні цього року акція також відбудеться у Харкові, Дніпрі, Миколаєві, Одесі та Вінниці. Успішним досвідом такого підрахунку вже можуть поділитися  Львів, Луцьк, Чернівці..

Долучитися до підрахунку тварин або дізнатися деталі можна за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button