Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мерія Парижа планує коштом надходжень від зовнішньої реклами частково профінансувати реставрацію церков Сен-Мадлен, Сент-Есташ и Сент-Огюстен, повідомляє газета Le Parisien.

3

Фото: Le Parisien

Розміщення реклами на полотнах, якими були затягнуте риштування, може принести в бюджет до 3 млн євро. Ці кошти будуть витрачені на великі реставраційні роботи, яких потребують відомі церковні будівлі, повідомив виданню перший заступник мера Парижа Брюно Жюльяр. За його словами, ініціатива була узгоджена з мерами столичних округів і настоятелями церков.

Грошей від зовнішньої реклами, відзначає агенція France-Presse, цілком вистачить, наприклад, на ремонт карниза східного фасаду церкви Святої Марії Магдалини (Сен-Мадлен, Église de la Madeleine), пам’ятки французького класицизму.

Ще одна церква Святого Евстафія (Сент-Есташ, Église Saint-Eustache), побудована у XVI-XVIII столітті в 1-му окрузі Парижа, у кварталі Ле-Аль (Les Halles), також потребує капітального ремонту одного з фасадів за 2,4 млн євро.

Церкві Святого Августина (Сент-Огюстен, Église Saint-Augustin) XIX століття, розташована у 8-м окрузі, на бульварі Мальзерб, необхідна повна реставрація центрального фасаду на суму більш ніж 4 млн євро.

Як повідомляє Le Parisien, в списку першочергових реставраційних робіт в паризьких церквах 20 різноманітних проектів. Роботи планується провести до 2020 року. Мерія виділить на них 80 млн євро. 11 мільйонів внесе в реставраційний бюджет французька держава. Допомога приватних спонсорів оцінюється у 20 мільйонів євро.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button