Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Столичний метрополітен 22 червня відзначає річницю впровадження технології оплати проїзду безконтактною карткою MasterCard. У потязі влаштували вечірку з цього приводу.

DSC_0520

За даними компанії, за цей час було здійснено більше 2 мільйонів транзакцій – оплачених поїздок. Це 15,5 тисяч оплат щодня чи 14 оплат щохвилини. Сьогодні у метрополітені вже працюють 73 турнікети на усіх 52 станціях. Прийом безконтактних плтіжних карток до оплати забезпечує Ощадбанк.

За словами представників MasterCard, завдяки впровадженню такої інновації багатьом пасажирам столичного метро не доводиться стояти в чергах. За підрахунками, користувачі метрополітену, які скористались можливістю оплатити проїзд безконтактною карткою, загалом заощадили близько 44,5 тисяч годин на очікуванні у чергах. Найчастіше картками розраховувались на станціях метро «Олімпійська», «Лук’янівська», «Петрівка», «Площа Льва Толстого» та «Політехнічний інститут».

DSC_0514

Дана система була запущена рік тому компанією MasterCard у партнерстві з Ощадбанком та Київським метрополітеном за технічної підтримки АТ «Банкомзв’язок» та консорціуму «Астек». Таким чином Київ став п’ятим містом у світі, де працює технологія оплати проїзду в метро за допомогою безконтаткних карт. Інші чотири міста: Лондон, Санкт-Петербург, Чикаго і Бухарест.

У системи оплати є одна технічна особливість: якщо ви хочете заплатити одразу за декількох осіб однією карткою, то потрібно дочекатись, поки пройде попередня транзакція з банком, адже уся оплата здійснюється онлайн через банківський термінал. Про це розповіла прес-секретар Київського метрополітену Наталка Макогон.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button