Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сервіс EasyWay разом з ресурсом Доступно.UA розробили фільтр, який показує транспорт для людей з обмеженою мобільністю. Про це сьогодні на конференції повідомив Іван Шерстюк, керівник проекту EasyWay.

screen_shot_2016-06-30_at_10.49.43

Зображення: EasyWay

У прес-конференції взяли участь Марго Гонтар, Дмитро Щебетюк, засновники/ці Доступно.UA та Іван Шерстюк, керівник проекту EasyWay. Відтепер на сервісі пошуку маршрутів громадського транспорту EasyWay працює спеціальний фільтр, що показує місцезнаходження транспорту з низькою підлогою, пристосованого для людей з обмеженою мобільністю.

Для цього в меню «Схеми Маршрутів» потрібно замість «Всі Машини» обрати опцію «Низькопідлогові», і на карті залишиться лише доступний транспорт: автобуси (позначені зеленим кольором), тролейбуси (синім) та трамваї (фіолетовим). Якщо переглядати розклад руху маршрутів, іконки з людиною на візку вкажуть, що є доступним конкретний транспорт. Фільтр працює на сайті Eway та в останній версії EasyWay Mobile для Android.

1
4

Рух транспорту по маршруту, Eway

Також разом із Доступно.UA команда EasyWay розпочала всеукраїнський проект щодо збору інформації про адаптований транспорт. Якщо у місті є GPS-дані, там ходить транспорт із низькою підлогою, то з великою ймовірністю сервіс зможе його промаркувати – потрібен лише бортовий номер або номер державної реєстрації. Їх можна повідомляти на eway.in.ua або dostupno.org. Проект вже працює у Дніпродзержинську та Львові, на черзі інші міста.

За інформацією, наданою КП «Київпастранс», на маршрутах комунального транспорту столиці працює 979 одиниць рухомого складу, які мають низький рівень підлоги і пристосовані для осіб з обмеженою мобільністю та жінок з дитячими візками, з них – 550 автобусів, 399 тролейбусів та 30 трамваїв. Крім того, 609 рухомих одиниць обладнані пандусами, з них 325 тролейбусів, 275 автобусів та 9 трамваїв.

Використання рухомого складу з низьким рівнем підлоги, який не перевищує 34-36 см над рівнем дороги чи головки рейки, дозволяє істотно прискорити висадку та посадку пасажирів що в свою чергу пришвидшує рух громадського транспорту на лінії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button