Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Працівники комунальних служб стверджували, що вивіска є незаконною рекламою.

табличка гол

Про інцидент повідомив на своїй сторінці у facebook співзасновник постраждалої адвокатської контори Сергій Коннов. Табличку зірвали, поки його не було у Києві. За словами Сергія, його колегам ціною подряпин на руках та ногах вдалося відбити зняту табличку. «Громадяни, які розмахували сокирами на вулиці Шота Руставелі, стверджували, що ця вивіска – незаконна реклама та має бути негайно демонтована, – розповідає Коннов. – Але за законом – це не реклама».

місце_таблички

Сергій Коннов зазначив, що невелика латунна табличка висіла на фасаді майже 20 років і поцікавився, чи будуть комунальники демонтовувати схожу «рекламу» на вході до КМДА, усіх міністерств та Адміністрації Президента, яка також розміщена там без будь-яких дозволів. Також він опублікував фотографію дошки об’яв, розміщеної працівниками благоустрою на фасаді будинку. «Вони вважають, що це – ідеальна зовнішня реклама для міста», – прокоментував Коннов.

дошка_оголошень

«Хмарочос» звернувся за коментарем до КП «Київреклама», де нам сказали, що працівники підприємства не демонтовували дану табличку, і запропонували попросити пояснення у Печерській РДА. В райадміністрації ситуацію поки не коментують.
Водночас, представник групи «РПР-Київ», активіст у царині реклами Олександр Пліва вважає, що процедура виявлення та усунення порушень не врегульована, тому подібних інцидентів буде все більше.

pliva

Олександр Пліва
група «РПР-Київ»

«Кожному зрозуміло, що співробітники комунального підприємства, яке фінансується з міського бюджету, не можуть робити те, що хочуть, а повинні робити те, що належить. Директивою до дій для них повинен бути виключно наказ про демонтаж, який затверджується Департаментом будівництва та архітектури. Все інше – свавілля та пошкодження чужого майна».

Деталі інциденту розповіла Олена Яремчук, співробітниця адвокатської компанії, колега Сергія Коннова:

Без имени-1

Олена Яремчук

співробітниця адвокатської компанії

«Охоронець повідомив секретарю адвокатської компанії, що невідомі на вулиці зривають прикріплені до фасаду таблички з назвами компаній, розташованих у нашому будинку. Я вийшла на вулицю разом з іще одним адвокатом. Там стояла група людей, з яких представилася і показала документи лише співробітниця відділу контролю за блогоустроєм Печерської райдержадміністрації, вона стояла і спостерігала за процесом. Керувала всім співробітниця ЖКГ, яка не представилася. В її руках був предмет, схожий на викрутку, у чоловіка, здається, він був співробітником того ж ЖКГ, в руках була сокира.

На наше прохання показати документи, на основі яких здійснюються вказані дії, співробітниця ЖКГ в грубій формі заявила, що наша табличка (як і решта) висить незаконно, і вони будуть її демонтувати прямо зараз на основі припису, що потім вони й зробили протягом 10 хвилин вказаними знаряддями, застосовуючи їх буквально перед моїм обличчям. При цьому співробітниця ЖКГ мене штовхнула, я ледь втрималася на ногах, в результаті чого, вивихнула ногу».

Олена Яремчук повідомила, що адвокатів в цій ситуації найбільше хвилює питання законності методів, які були застосовані. Якщо відповідна служба з благоустрою вважає, що вивіски чи таблички розміщені незаконно, вона має направляти приписи в організації зі вказанням порушення норми закону і терміну, який надається для усунення порушення. На думку співробітників адвокатської компанії, табличка з назвою розміщена законно, а відверто незаконними є дії співробітників контролю за благоустроєм ЖКГ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button