Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проект має назву Blokoshka.

blokoshka_zupagrafika_d

Польська дизайн-студія Zupagrafika пристосувала відому форму іграшки, щоб розповісти про історію архітектури другої половини ХХ сторіччя. Blokoshka зроблена з вторинно переробленого картону та легко збирається без ножиць чи клею. У наборі 4 будиночки, відомі кожному, хто живе у країнах колишнього соціалістичного блоку. На іграшкових будинках намальовані супутникові антени та зовнішні блоки кондиціонерів, щоправда зашклених балконів – немає. Також у наборі є інформацію про архітектуру повоєнної Східної Європи.

blokoshkakit-zupagrafika-filtered

Розробники пропонують подивитись на Blokoshka, як на «ігрову екскурсію» у спальні райони міст Східної Європи. Новий тип архітектури з’явився у Європі після II Світової війни і набув поширення у 50-80-ті роки ХХ століття під час відновлення міст і пришвидшення темпів урбанізації. Модерністська архітектура реалізувала ідеї мислителів початку ХХ століття створити відкриті міські простори між будинками, мінімалістичний дизайн. Це також був експеримент, який мав показати, що суспільство можна наблизити до соціальної рівності.

Коштує набір Blokoshka 10 євро. Замовити його можна у онлайн-магазині.

Нагадаємо, що «Хмарочос» разом з Представництвом фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні реалізовує спецпроект «Монстри модернізму», де дослідники архітектури розповідають про будинки у стилі радянського модернізму в Києві.

blokoshka21_zupagrafika

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button