Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23466 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Причиною серпанку, що вже тиждень стоїть над Києвом, є не пожежі на торфовищах, лісах чи нафтобазі, не діяльність хімічних чи металургійних заводів, а загазованість міста викидами від автомобілів.

Низка неурядових організацій проведе відкриту дискусію для аналізу екологічних проблем Києва та вироблення плану дій щодо їх вирішення у майбутньому.

Димка 2

Фото: focus.ua

Організатори заходу: аналітичний центр CEDOS, інтернет-журнала Mistosite, Асоціація велосипедистів Києва, Національний екологічний центр України й Фонд імені Гайнріха Бьолля в Україні.

За словами організаторів, Київська міська державна адміністрація не має стратегічного бачення вирішення екологічних проблем та адаптації міста до кліматичних змін.Точкові рішення, вважають вони, не допоможуть Києву, якщо місто не змінить транспортні пріоритети та не почне рухатися в правильному напрямку – збалансованої (сталої) мобільності.

Модеруватиме дискусію Юлія Попова, координаторка програми «Сприяння демократії» Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні. Для участі у дискусії необхідно зареєструватися.

Питання до обговорення:

  • Яким є стан довкілля у Києві? Чим зумовлений смог?
  • Як на стан довкілля впливає транспортна політика КМДА?
  • Чи є дії КМДА щодо вирішення екологічних проблем міста дієвими? Чи складаються вони у довготривалу стратегію сталого міського розвитку?
  • Що робити міським активістам та недержавним організаціям для того, аби з’явилася системність у вирішення екологічних проблем?

Спікери:

  • Марина Блудша, Асоціація велосипедистів Києва
  • Іван Вербицький, Аналітичний центр CEDOS/інтернет-журнал про місто Mistosite
  • Володимир Висоцький, координатор ініціатив з соціальної реінтеграції осіб похилого віку та розвитку місцевих громад, директор БФ «Єврейсько-Українська Соціальна Ініціатива»
  • Марія Сторчило, Національний екологічний центр України
  • представники Київської міської державної адімністрації


Місце: Український кризовий медіа-центр

Адреса: вул. Хрещатик, 2

Дата: 3 серпня

Час: 11:00 – 13:30

Вартість: Безкоштовно


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button