Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Поряд з об’явою метрополітену про хімічне укріплення ґрунтів на місці виконання робіт розмістили візуалізацію майбутнього ТРЦ.

Героїв Дніпра 1

Фото: Лев Шевченко

Нагадаємо, раніше у КП «Київський метрополітен» пояснювали вимушені незручності на виході зі станції «Героїв Дніпра» необхідністю закріплення ґрунтів. Згідно із повідомленням, роботи з хімічного закріплення ґрунтів вздовж платформенної ділянки станції метрополітену «Героїв Дніпра» виконує ПрАТ «Метробуд». Завершити роботи планувалося до кінця 2016 року.

Героїв Дніпра 2

Фото: Віктор Цвігун

Проте останніми днями на кругу станції розпочалися масштабні роботи, що включають забиття паль із використанням будівельної техніки. Також на будмайданчику з’явилися візуалізації об’єкту, який має постати на місці кругу станції «Героїв Дніпра». Згідно з розслідуванням видання «Наші гроші», інвестиційний конкурс щодо будівництва тут ТРЦ фірма «Єлікон ЛТД» виграла ще у 2003 році.

Героїв Дніпра 3

Фото: Лев Шевченко

У 2005 р. фірма оформила оренду земельних ділянок під реалізацію цього проекту – загалом 0,479 га. Це територія всередині кола на перехресті, де наразі знаходяться виходи зі станції метро «Героїв Дніпра» й переходи на різні боки проспекту й вулиці. Згодом, у 2007 році «Єлікон» також оформив оренду прилеглої ділянки довкола – для будівництва підземних торгових, технічних приміщень та підземних приміщень для розвантаження товарів (1,15 га, кадастровий 8000000000:78:050:0020). Обидва договори оренди були продовжені в 2013 р.

Героїв Дніпра 4

Зображення: «Наші гроші»

Тривалий час роботи з будівництва ТРЦ не могли розпочати через відсутність погодження проекту з ДАІ. Забудовник судився з ДАІ протягом 2009-2012 років, і врешті суд став на бік «Єлікону» та зобов’язав ДАІ погодити генплан проекту. Але розпочали виконувати роботи будівельники лише зараз.

Мешканці подали до Департаменту містобудування і архітектури КМДА звернення щодо перевірки дотримання будівельних норм та законності будівництва. Департамент переслав копію звернення до Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції, і схоже, що всі необхідні дозволи у забудовника є, йдеться у статті видання «Без табу».

Героїв Дніпра 5

Фото: Віктор Цвігун

Варто зазначити, що місцеві мешканці починають протидіяти забудові. Вже зараз встановлення металевих опор поряд з палатками стихійних торговців ускладнює рух та створює небезпеку в разі необхідності евакуації. Повноцінні будівельні роботи можуть створити ще більшу небезпеку. Для скасування будівництва зареєстровано петицію до Київради.

Героїв Дніпра 6

Зображення: «Наші гроші»

За інформацією «Наших грошей», на перетині Оболонського проспекту з вулицею Героїв Дніпра мають також побудувати багаторівневий паркінг. Конкурс на залучення інвестора для реалізації цього проекту було оголошено наприкінці грудня 2013 р. Тоді КМДА повідомляло, що проектом передбачені три будівлі на 5-6 поверхів кожна, загальною площею понад 6 тис. м².

Під проект було виділено земельну ділянку площею 1 га, яку в листопаді 2013 р. оформили в постійне користування КП «Київтранспарксервіс», якого призначено замовником будівництва. Переможцем інвестиційного конкурсу стало те ж ТОВ «Єлікон». Фірму, згідно з розслідуванням «Наших грошей», пов’язують з народним депутатом від БПП Валерієм Іщенком.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button