Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В ніч з 19 на 20 серпня дві гілки лондонського метро стали цілодобовими по п’ятницях та суботах. Запуск цих ліній є частиною проекту Night Tube. Ще три гілки обіцяють запустити вже цієї осені.

29030398121_357d6fd1ea_z

Експерти з консалтингових компаній пронозують, що запуск нічної підземки у вихідні дозволить місту отримати додатковий 101 мільйон доларів протягом наступних 15 років, а також допоможе створити 2,200 нових робочих місць у сфері послуг вночі. Нічна економіка міста ж, згідно з розрахунками, має вирости на 15% до 2030 року. Зараз вночі у Лондоні працюють близько 150,000 осіб. Найближчим часом, через поліпшення нічних транспортних комунікацій і збільшення кількості клієнтів нічних бізнесів, до них доєднаються ще сотні нових працівників.

640px-London_Night_Tube_frequencies_map

Мапа нічного метро Лондона із зазначенням часових проміжків між потягами

Раніше у Лондоні працювали лише нічні автобуси. Вони з вулиць нікуди не зникли, і тепер їх розклад узгоджуватимуть з підземкою для більш зручних переміщень. Цілодобове метро по вихідних вже працює у Нью-Йорку, Берліні, Копенгагені та інших містах світу. Для тих, хто працює чи відпочиває вночі, це велике полегшення – тепер дістатись оселі можна вдвічі швидше.

29107526375_72c206cbbd_z

Нещодавно обраний мер Лондона, Садік Хан, сказав, що він залюбки користуватиметься нічним метро. «Раніше сидячи у ресторані було потрібно постійно перевіряти свій годинник, щоб не запізнитись на останній потяг. Перевага нічної підземки у тому, що тепер не треба цього робити».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button