Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кожен киянин може допомогти зробити Київ більш комфортним, взявши участь у громадському аудиті вулиць та громадських будівель міста.

bord-f1

В рамках проекту «Безбар’єрний Київ» громадські організації збирають дані про наявність порушень державних будівельних норм у сфері доступності для тротуарів, пішохідних зон та будівель громадського призначення (поліклініки, лікарні, дитячі садки, школи, муніципальні аптеки, тощо).

Організатори громадського аудиту пропонують кожному, хто має смартфон з камерою, долучитись до проекту – не змінюючи своїх планів та щоденного життя, трішки уважніше розглядати навколишній простір, звертати увагу та фотографувати те, що може бути незручним для пересування людини з інвалідністю (на візку, з поганим зором, слухом і т.д.), з дитячим візочком, літньої людини, вагітної жінки, родини з дітьми.

На що потрібно звертати увагу?

– В усіх місцях перетину пішохідних шляхів/тротуарів з проїжджою частиною/проїздами мають існувати пониження бордюрів до 2,5 сантиметрів або менше;

– Там само мають бути нанесені маркувальні жовті полоси або тактильна плитка;

– Якщо до будівлі існують сходи, то за будівельними нормами також має існувати і пандус, що відповідає нормам (з кутом нахилу 1:12);

– Якщо у дверях головного входу до будівлі є поріг, то він має бути не вищим за 2,5 сантиметри.

Що робити, якщо побачили порушення?

– Сфотографувати об’єкт, який на вашу думку не відповідає критеріям, наведеним вище;

– Надіслати фотографію на електронну пошту [email protected] (Олена Педай) чи [email protected] (Юрій Чухрій) додавши до зображення текст з адресою, де було зроблено фото порушення та коротким описом об’єкту.

Як використають зібрані дані?

Усі фото та описи об’єктів занесуть у спільну базу даних, після чого планується публікація порушень у сервісі скарг 1551, написання запитів та звернень з вимогою приведення громадських просторів до відповідності з державними будівельними нормами. Організатори також шукають волонтерів, які б допомогли обробити та систематизувати зібрані дані для подальшого їх використання.

Проект реалізовуються громадськими організаціями «Демальянс Допомога», «Підмога.info» та «Демальянс жінок».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button