Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скейт-парк, спортивні та дитячі майданчики, красиві алеї, пляж з піском та пішохідний фонтан тепер можна побачити у Тернополі на пляжі «Циганка».

Проект, презентований рівно рік тому громадською ініціативою «URBAN.te», реалізували досить швидко. Згідно з проектною пропозицією, набережна умовно ділиться на сім зон:

1. Територія тернопільської пивоварні;
2. Прогулянкова алея з пристанню;
3. Зона тихого відпочинку;
4. Скейтпарк;
5. Головна площа з пірсом і фонтаном;
6. «Зелений пляж» із рестораном «White Bar»;
7. Спортивна зона.

ddzq6biLqT0

Проектна пропозиція набережної у Тернополі, джерело: doba.te.ua

Кожна зона створює або доповнює місця дозвілля для різних груп населення (в тому числі маломобільних). Усі зони активності нанизуються на вело-пішохідний шлях, що є продовженням парку ім. Т. Шевченка та частиною пішохідного зв’язку із с. Біла. Чергування затінених та відкритих просторів, збережені та насаджені вздовж вело-пішохідного шляху дерева, велика кількість місць для активності і спілкування, красиві краєвиди – усе це, за словами проектантів, створює комфортне середовище для відпочинку біля води.

[metaslider id=19835]

28 серпня нову набережну відкрили для користувачів. Тут встановили туалети та душові кабіни, пірс для водного транспорту, ліхтарі; облаштували доріжки, пляж, лавки, бетонні рампи для скейтерів; посадили газони та дерева.

Окрім набережної, до озера у Тернополі виходять ще три парки. У деяких з них теж проводиться ремонт доріжок та облаштування прогулянкових маршрутів біля води.

Читайте також, як облаштовують громадські простори біля річок у різних містах світу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button