Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Хмарочос» розпочинає новий формат новин. Ми робимо вечірній огляд подій, які привернули увагу киян у соціальній мережі Facebook протягом дня. Сьогодні розповідаємо про необхідність наземних переходів на Хрещатику, знищення вестибюлю станції метро «Героїв Дніпра» та нічні бої за будмайданчик у Святошинському провулку.

Чому потрібні наземні переходи на Хрещатику?

Заступниця директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Ганна Бондар сфотографувала жінку літнього віку, яка переходила вулицю Хрещатик ввечері 6 вересня ризикуючи здоров’ям. Наразі на центральній вулиці столиці є лише підземні переходи, якими вкрай складно користуватись людям з інвалідністю, особам похилого віку, батькам з візками, велосипедистам, тощо. Вже кілька років існує проект створення наземних переходів на Хрещатику, але його ніяк не можуть реалізувати.

Забудовник знищив вистибюль станції метро «Героїв Дніпра»

Користувач Олексій Антонюк оприлюднив фотографію нищення вестибюлю станції метро. На «Героїв Дніпра», де повним ходом йде будівництво нового торгового центру, зносять один з виходів. Ламати вестибюль станції почали близько дев’ятої ранку. Тим часом у підземці утворився натвоп, так як працював лише один вихід зі станції.

14231137_1287960147905512_8792699176843017084_o

На будівництві у Святошинському провулку вночі затримали близько сотні осіб

Протистояння місцевих мешканців й активістів з представниками забудовника «Київміськбуд» завершилося масовим затриманням «охоронців» будівництва співробітниками патрульної поліції. Затримано близько ста осіб. За словами депутата ВР Семена Семенченка, у них вилучені електрошокери, посвідчення співробітників поліції, київського комунального підприємства, поліцейський газ, посвідчення охоронних фірм. При цьому сам забудовник поширює прес-реліз, в якому заявляє про законність своїх дій на цій ділянці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button